Noutăți

Război în Ucraina – Ziua 415 – Americanii l-au arestat pe tânărul care a scurs informații secrete despre război

UPDATE 07:00 Jack Teixeira, cârtiţa acuzată că a dezvăluit ruşilor secrete militare americane şi că a scurs documente secrete ale Pentagonului.Aseară, tânărul de 21 de ani a fost arestat, după percheziţionarea casei sale. Este un tânăr de 21 de ani, aviator al Aripii 102 de Informaţii a Gărzii Naţionale din Massachusetts, promovat „Airman First Class” în iulie anul trecut.

Pentagonul a numit eliberarea de documente secrete „un act criminal deliberat”, în timp ce Biden a spus că este „îngrijorat”. Cu toate acestea, nu este clar dacă un tânăr aviator în poziţia sa ar putea avea acces la astfel de documente foarte clasificate.

UPDATE 06:00 Din Ucraina a sosit o cerere pentru rachete şi avioane cu rază lungă de acţiuneAgenţia ucraineană anticorupţie a desemnat compania chineză de înaltă tehnologie Xiaomi drept „sponsor internaţional al războiului”. Acest lucru a fost anunţat de aceeaşi agenţie, într-o declaraţie preluată de Kyiv Independent. Potrivit agenţiei anticorupţie de la Kiev, Xiaomi a continuat să facă afaceri în Rusia chiar şi după invazia Ucrainei şi ar fi crescut livrările către Federaţia Rusă cu 39% în trimestrul al treilea din 2022 faţă de cel precedent, devenind lider în vânzarea de smartphone-uri în Rusia.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *