Noutăți

Război în Ucraina, ziua 409: Ucraina se pregătește să înceapă contraofensiva împotriva Rusiei – LIVE TEXT

Ucraina se pregătește să înceapă contraofensiva împotriva Rusiei, una care poate fi decisivă pentru terminarea războiului. Experții militari care au analizat linia frontului de 1.000 de kilometri al Rusiei au susținut că armata Kievului trebuie să înfrunte ”furtuna” inamicului, să-l epuizeze și apoi să riposteze în forță. Dar există și un punct nevralgic al trupelor lui Putin, care poate fi străpuns printr-o mișcare surpriză.

Dar poate fi executat un contraatac și dacă da unde, când și cu ce? Chiar și ucrainenii înșiși s-ar putea să nu știe încă (pentru că totul este secret), în timp ce studiază linia frontului de 1.000 de kilometri pentru vulnerabilitățile rusești, la fel cum au făcut-o când au lansat brusc ofensiva surpriză din septembrie 2022 în regiunea de nord-est a Harkovului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a tranşat, în discursul de vineri seară, controversa apărută în ultimele zile în legătură cu Crimeea şi o eventuală flexibilizare a poziţiei Kievului în privinţa negocierilor de pace, spunând clar că Ucraina nu va renunţa la obiectivul de a recupera întreg teritoriul ocupat de ruşi, inclusiv peninsula anexată ilegal de Moscova în 2014.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *