Noutăți

Război în Ucraina – Ziua 405 – Finlanda renunţă la neutralitate şi devine azi, oficial, membru NATO – Armata Kievului a atacat cu drone la Briansk, în Rusia

UPDATE 00:30 Ucraina: două atacuri cu drone asupra regiunii Briansk din RusiaGuvernatorul regiunii Briansk, Alexander Bogomaz, a declarat că armata ucraineană a efectuat două atacuri cu drone în districtul Sevsky: unul împotriva biroului local al Ministerului de Interne şi celălalt vizând un comisariat militar pentru înrolarea în armată. „Nu au fost victime”, a spus guvernatorul, potrivit căruia clădirea secţiei de poliţie „a fost avariată”. „Un alt atac al naţionaliştilor ucraineni a fost comis în districtul Sevsky”, a acuzat guvernatorul.

UPDATE 00:00 Spania, a finalizat pregătirea a 200 de soldaţi ucraineni200 de militari ucraineni au finalizat cursul III de pregătire de bază de cinci săptămâni, desfăşurat la Academia de Infanterie din Toledo, ca parte a Misiunii de asistenţă militară a Uniunii Europene în sprijinul Ucrainei.

La predarea diplomelor au fost prezenţi ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, şi şeful Statului Major al Apărării, Teodoro López Calderón. Robles a reamintit că Spania va continua să sprijine Ucraina „pentru că, făcând acest lucru, apărăm o lume mai dreaptă şi mai bună”.

„Am reuşit să rezistăm timp de un an şi vom continua să o facem”, a spus comandantul ucrainean al contingentului Toledo, amintind că „Spania a fost una dintre primele naţiuni care a ajutat Kievul cu arme şi este una dintre ţările care fac parte din misiunea Uniunii Europene”.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *