Noutăți

Război în Ucraina – Ziua 403 – Un steag Wagner flutură în centrul oraşului Bahmut. Mitropolitul Kievului a primit două luni de arest la domiciliu

UPDATE 23:00 Rusia dă startul înrolărilor de primăvarăPrima fază – faza de primăvară – de recrutare a început astăzi în Rusia, care va dura până pe 15 iulie şi care vizează bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, cărora li se cere să efectueze cel puţin un an de serviciu militar. Acest lucru a fost raportat de portalul Rbk, care citează un decret al preşedintelui Vladimir Putin. Potrivit lui Vladimir Ţimlianski, contraamiralul Statului Major General, aproximativ 147.000 din cei 700.000 de potenţiali recruţi au fost rechemaţi, niciunul dintre aceştia – a subliniat el – nu a fost chemat să lupte în Ucraina. Pentru prima dată, apelurile de la birourile districtuale militare vor fi acum trimise şi electronic, a spus sursă amintită.

UPDATE 22:20 Zelenski: Preşedinţia Moscovei la ONU este un faliment instituţionalPreşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că preşedinţia Federaţiei Ruse la Consiliul de Securitate al ONU, care a început astăzi, demonstrează „eşecul complet al unor astfel de instituţii”, relatează UNIAN. „Astăzi, un stat terorist a început să prezideze Consiliul de Securitate al ONU. Ieri, armata rusă a ucis un alt copil ucrainean, un bebeluş de 5 luni, în timp ce continua să bombardeze în fiecare zi cu sute de cartuşe de artilerie”, a adăugat liderul Kievulu,  în mesajul său video obişnuit de seară. Ministrul Kuleba declarase: „Preşedinţia rusă la Consiliul de Securitate al ONU este o palmă dată lumii”.

Două luni în arest la domiciliu pentru mitropolitMitropolitul Pavel din Kiev a fost plasat în arest la domiciliu timp de două luni de către Judecătoria Şevcenkovski din Kiev, a relatat RIA Novosti, adăugând că mitropolitului îi este interzis să comunice cu credincioşii. Potrivit serviciilor secrete ucrainene SBU, mitropolitul este suspectat de „incitarea la ură interreligioasă” şi „justificarea agresiunii Rusiei”.

Steagul Wagner flutură în centrul oraşului BahmutLuptătorii lui Wagner au plantat steagul grupului lor deasupra unui zgârie-nori din apropierea centrului oraşului ucrainean Bahmut. Un videoclip postat pe un canal Telegram afiliat Wagner şi geolocalizat de CNN arată un steag negru, semnul distinctiv al companiei private de mercenari, condusă de Evgheni Prigojin, zburând deasupra clădirii din oraşul înzăpezit, la vest de râul care traversează Bahmut.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *