Noutăți

Răsturnare spectaculoasă de situație: mai multe surse rusești susțin că Serghei Șoigu s-ar afla în „arest la domiciliu” – Ce acuzații i se aduc

Mai multe surse rusești afirmă faptul că ministrul apărării, Serghei Șoigu, s-ar afla într-un fel de “arest la domiciliu”, sub custodia agenților FSB. Acesta ar urma să facă obiectul unei investigații privind conducerea Ministerului Apărării și a utilizării fondurilor bugetare. Cert este faptul că, Serghei Șoigu nu a mai fost văzut în public dinainte de “marșul dreptății” declanșat pe 24 iunie, de luptătorii PMC Wagner. Vineri, cu o zi înainte de preluarea de către insurgenți a controlului asupra Statului major al Regiunii Militare Sud din Rostov pe Don, ministrul s-a aflat chiar în această locație. Luni, ministerul rus al Apărării într-o încercare de a arăăta că situația e sub control, a publicat imagini cu ministrul Şoigu în timp ce ”inspecta postul de comandă al grupului de trupe Vest”.

În ceea ce privește eventualul succesor al lui Șoigu în funcția de ministru al apărării, speculațiile din presă și de pe rețelele de socializare indică persoana actualului guvernator al Regiunii Tula, Alexei Dyumin, fost bodyguard al președintelui Vladimir Putin.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *