Noutăți

Rabla 2023. Se schimbă regulile la „Rabla Local”. Modificări MAJORE făcute de Ministerul Mediului

În plus, beneficiarii nu trebuie să fie înregistrați cu obligații restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și bugetul local.

Trebuie precizat că mașinile date la casat trebuie să aibă o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației, și să respecte cel mult norma de poluare Euro 3. În fine, rabla dată la casat trebuie să aibă toate componentele esențiale – motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu –, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat deschiderea sesiunii de finanțare a Programului privind casarea autovehiculelor uzate pentru solicitanții unități administrativ-teritoriale, începând cu data de 21 aprilie 2023.

Astfel, unitățile administrativ-teritoriale pot depune cererile de finanțare și documentația aferentă prin intermediul aplicației informatice, puse la dispoziție de AFM, în perioada 21 aprilie 2023, ora: 10:00 – 28 aprilie 2023, ora: 23:59.

„Conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul programelor derulate de AFM rămân valabile și pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate.”, precizează reprezentanții AFM.

Potrivit acestora, după încheierea contractelor de delegare încheiate de Administrația Fondului pentru Mediu cu unitățile administrativ-teritoriale și publicarea pe site-ul www.afm.ro a listei cu UAT-urile care au încheiat contracte de delegare, AFM va publica anunțul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanții persoane fizice și a sumelor alocate.  

Rabla Local este programul prin care românii pot casa maşini mai vechi de 15 ani, fără obligaţia de a cumpăra una nouă, primind la schimb suma de 3.000 lei.  

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *