Noutăți

Putin și-a făcut armată de miliardari. „Se transformă din bărbați alfa agresivi pe steroizi în elevi plângăcioși”

„Oligarhii sunt foarte speriați, nici nu poți să îți imaginezi. Când Putin intră într-o cameră plină de oligarhi, ei se transformă din bărbați alfa agresivi pe steroizi în elevi plângăcioși. Sunt foarte speriați de Putin”, a spus omul de afaceri Bill Browder, om de afaceri care a avut de-a face cu „armata lui Putin” în afacerile sale.

Putin și-a creat un grup de oameni de încredere încă din tinerețe. Din el fac parte fie foști colegi din KGB, fie prieteni pe care și i-a făcut încă de pe vremea când lucra în primăria din Sankt Petesburg, imediat după căderea URSS. Cu toții l-au urmat, fideli, la Moscova.

Vladimir Putin a avut grijă să îi răsplătească pentru loialitate, dar și să îi facă să depindă de el. Pe măsură ce a avansat în vârful statului rus, au avansat și oamenii din cercul de apropiați. Putin le-a ajutat afacerile, i-a pus în poziții de putere sau direct șefi ai unor companii de stat care gestionează imensele resurse naturale ale Rusiei.

Loialitatea față de Putin nu a fost, însă, trecută cu vederea de către Occident. Încă din 2014, când Rusia a invadat estul Ucrainei și a anexat Crimeea, aceștia au devenit ținta sancțiunilor occidentale. După declanșarea războiului în februarie 2022, sancțiunile s-au intensificat și s-au extins și asupra familiilor lor. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *