Noutăți

Putin, întâlnire cu şefii serviciilor de securitate – Noaptea fețelor lungi la Kremlin

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, ar fi, de asemenea, prezent la reuniune.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, luni seară, că orice încercare de revolă sau şantaj va eşua în Rusia, după rebelebiunea Wagner. El s-a adresat luptătorilor Wagner, cărora le-a transmis că se pot înrola în armata oficială, se pot duce la familii sau în Belarus.

„Le mulţumesc acelor soldaţi şi comandanţi ai Grupului Wagner care au luat singura decizie corectă – nu au mers la o vărsare de sânge fratricidă, s-au oprit la ultima linie”, a declarat Putin în discursul către naţiune.

„Încă de la începutul evenimentelor, au fost luate măsuri la instrucțiunile mele directe pentru a evita o mare vărsare de sânge”, a declarat Vladimir Putin într-un discurs televizat. El a punctat că Occidentul și Ucraina au dorit „un astfel de rezultat fratricid”. 

Vladimir Putin i-a mulțumit lui Aleksander Lukaşenko pentru pacea cu Wagner. Preşedintele rus a mai spus că majoritatea covârşitoare” a mercenarilor Wagner sunt patrioţi ai Rusiei.

„Întorcându-se înapoi au evitat o nouă vărsare de sânge”, a mai spus Putin.

În discursul său, Putin a mai spus că toate deciziile necesare pentru a neutraliza ameninţarea au fost luate încă de la început.

Revolta ar fi fost înăbuşită oricum, iar organizatorii şi-au dat seama că acţiunile lor au fost criminale, a adăugat el.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *