Noutăți

Putin ar fi fugit din Rusia. Avionul prezidențial ar fi încercat să intre în spațiul aerian al Kazahstanului

În timp ce forțele paramilitare conduse de Evgheni Prigojin își croiesc drum spre Moscova printre gloanțele armatei ruse, lucrurile par să se precipite la Kremlin. 

O serie de informații au apărut în spațiul public, citând martori care au văzut elicopterul prezidențial al lui Putin părăsind capitala Rusiei. Acestea se completează cu alte informații conform cărora avionul prezidențial a încercat să intre în spațiul Kazahstanului, dar nu a avut succes.

Putin”s plane reportedly attempted to enter Kazakhstan air space but was turned away. Kazakhstan President Tokayev commented: „The current events are Russia”s internal affair.”

— Igor Sushko (@igorsushko) June 24, 2023

Mulți au verificat zborurile din zonă pe aplicația flightradar24 și, într-adevăr, pe hartă apare un avion care urmează ruta respectivă:

La rândul lor, sursele ucrainene spun că Putin se îndreaptă spre zona Valdai, aflată în regiunea Novgorod:

putin’s helicopter took off towards Valday directions, report says.#RussiaIsCollapsing pic.twitter.com/m6fOJx4LAM

— Ukraine Front Lines (@EuromaidanPR) June 24, 2023

Ultimele informații oficiale în ceea ce îl privește pe Vladimir Putin au fost oferite azi dimineață de agenția de presă belarusă Belta, conform căreia preşedintele rus a discutat la telefon cu omologul său belarus, care este şi principalul său aliat, Aleksandr Lukaşenko.

Este primul contact internaţional pe care îl are Vladimir Putin de la declanşarea acestei revolte, vineri seară, de către liderul Wagner, Evgheni Prigojin, scrie Agerpres.

„Preşedintele rus i-a telefonat în această dimineaţă preşedintelui belarus” pentru a-l informa „despre situaţia din Rusia”, a relatat Belta citând serviciul de presă al lui Lukaşenko.

Putin a promis că va zdrobi ceea ce a calificat drept o revoltă armată, după ce liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a preluat controlul oraşului Rostov-pe-Don, în cadrul unei tentative de a înlătura conducerea armatei.

La scurt timp după aceasta, presa străină a publicat o serie de informații despre o eventuală fugă a lui Lukașenko din Belarus.

Potrivit express.co.uk, cel mai mare aliat al președintelui Vladimir Putin, Alexander Lukașenko, ar fi părăsit deja Belarus. Sursa citată notează că o aeronavă la bordul căreia s-ar fi aflat Lukașenko ar fi fost văzută părăsind țara, în contextul în care zgomotele loviturii de stat din Rusia se amplifică. Potrivit pubșicației Visegrad24, avionul dictatorului în vârstă de 68 de ani a fost văzut deasupra Turciei la doar câteva ore după ce mercenarii Wagber au dat asaltul și au amenințat Moscova.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *