Noutăți

Proteste în Franţa: 111 arestări şi 154 de membri ai forţelor de ordine răniţi

„Sprijin deplin pentru poliţişti, jandarmi, pompieri care îi protejează pe manifestanţi şi proprietatea publică şi privată”, a adăugat ministrul de Interne. Numărul manifestanţilor răniţi, între care câţiva constataţi de jurnalişti AFP, nu a fost disponibil imediat.

Cel puţin 57.000 de persoane au manifestat joi la Paris în cea de-a 11-a zi de mobilizare împotriva reformei pensiilor în Franţa, a declarat prefectura.

O cifră din nou în scădere faţă de mobilizarea anterioară din 28 martie, unde 93.000 de persoane au manifestat în capitala Franţei, potrivit sediului poliţiei. Sindicatul CGT, la rândul său, a înregistrat 400.000 de manifestanţi faţă de 450.000 pe 28 martie.

Confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine au avut loc joi după-amiază la Paris, în special lângă un restaurant favorit al preşedintelui Emmanuel Macron şi pe care protestatarii l-au atacat, într-o nouă zi de proteste sindicale împotriva creşterii vârstei de pensionare, dar participarea mai redusă le dă liderului de la Elysee şi guvernului său speranţa că manifestaţiile încep să-şi piardă suflul, notează AFP, Reuters şi DPA, potrivit AGERPRES.

 

tu vis dans un monde parallèle?#Pompiers #manif6avril https://t.co/0mzBA6pApP

— Jean-Jacques GOURDIN🔻 (@JJ_BOURPIF) April 6, 2023

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *