Noutăți

Prognoza meteo până la sfârșitul săptămânii – când o să scăpăm de ploi. Informații de ultimă oră de la ANM

Într-o intervenție de ultimă ora la Realitatea Plus, meteorologul ANM Mihai Huștiu ne-a spus la ce să ne așteptăm pentru următoarele 2 săptămâni.  

„Avem parte de o vreme ploioasă în aceste zile. Informarea meteorologică în vigoare până miercuri la ora 10:00, interval în care va ploua destul de mult în Banat, în Oltenia, în Muntenia, în Carpații Meridionali și în Munții Banatului, iar mâine, în special în partea de sud-est. În aceste zone pe care le-am menționat, ne așteptăm să fie cantități însemnate de apă, mai ales prin acumulare, să nu fie un caracter torențial al ploilor, dar prin acumulare să fie 20-30 litri pe metru pătrat și izolat peste 40 de litri.

Nici de miercuri nu așteptăm o ameliorare, vor mai fi ploi în jumătatea de est a țării, însemnate cantitativ pe alocuri, dar nu cantități atât de mari cum o să avem în următoarele 2 zile.!, a spus Mihai Huștiu.

Când scăpăm de ploi

„O ameliorare sub aspectul ploilor așteptăm abia în weekend, când și vremea se mai încălzește. Până atunci vorbim de o vreme răcoroasă, aș putea să-i spun, mai ales aici, în partea de sud, în Moldova, temperaturi sub normalul climatologic al perioadei, dar de joi încolo intrăm pe o tendință de încălzire, iar în week-end ne putem bucura de temperaturi în jurul a 20 de grade, mai ales prin partea de vest și de sud a țării.

Și în Capitală, de asemenea, temperaturile cresc treptat de la o zi la alta. Dacă astăzi n-am trecut de 11 grade în termometre, așteptăm în următoarele zile 15-17 grade, iar spre weekend chiar aproape 20 de grade,” a anunțat meteorologul ANM.

Care sunt estimările meteo până la sfârșitul lunii

Cât privește estimarea în continuare, până la finalul lunii, mai așteptăm un interval cu ploi, cel mai probabil între 25 și 27 aprilie.Iar spre final de lună spre 1 mai, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă. Cu alte cuvinte, dacă vor fi ploi în acea perioadă, în minivacanța de 1 mai, vor fi pe areale mai restrânse. Cel puțin așa arată datele acum, lucrurile se mai pot schimba până atunci, dar cu datele de acum ar fi mai puține ploi decât în perioada pe care a menționat-o anterior 25-27, când de asemenea, ne așteptăm ca pe viitor să extindă din nou dinspre partea de vest a țării, să cuprindă iarăși întreaga țară. Dar apoi vremea ar trebui să fie mai bună.

Oricum, săptămâna viitoare vom discuta de un regim termic destul de apropiat de normal, ceea ce înseamnă temperaturi în jurul a 20 sau peste 20 de grade în vestul sudul țării. Aici vor fi cele mai ridicate temperaturi săptămâna viitoare,” a mai spus meteorologul ANM.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *