Noutăți

Procesul Bode vs. UBB aduce o premieră: toți cei 3 judecători s-au abținut, însă colegii NU îi lasă să iasă din dosar 

În 1 martie, s-a respins cererea de abținere a judecătorului Anghel Pop de către ceilalți doi judecători din complet. În 22 martie, avocații lui Bode au cerut recuzarea completului, iar toți trei magistrații au formulat cereri de abținere. 

Anghel Pop, pentru a doua oară. Acesta a arătat că are calitatea de cadru didactic asociat în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai şi susţine seminare de drept administrativ sub coordonarea prof. univ. Ovidiu Podaru, fiind angajat al intimatei Universitatea Babeș-Bolyai cu contractul individual de muncă înregistrat în Registrul general de evidenţă a salariaţilor din 5 octonbrie 2022. 

Totodată, Pop are calitatea de doctorand al Şcolii Doctorale de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, sub coordonarea profesorului Ovidiu Podaru.

Judecătoarea Iarina Prelipceanu a menționat că a fost doctorandă in cadrul Universităţii Babeş -Bolyai, conducător de doctorat profesor Dacian Dragoş, fiind şi coautori alături de alte 5 persoane, ai unei lucrări scrise privind Codul ReNEUAL de procedură administrativă. a U.E. De asemenea, Prelipceanu a desfășurat seminarii la Facultatea de Drept a UBB.

Delia Maruscian și-a justificat cererea de abținere în considerarea faptului că a participat la solutionarea cererii de abţinere formulată, in acelasi dosar, de către judecător Pop, pentru a elimina orice fel de indoieli cu privire la impartialitatea ei, motivat si de faptul că si-a expus punctul de vedere cu privire la declaratia de abţinere anterioară a lui Pop. Unele surse citate de presa spun și că judecătoarea Marusciac ar fi obținut titlul de doctor la UBB.

În 30 martie, un alt complet de la CA Cluj a decis: ”Respinge ca inadmisibilă declaratia de abtinere formulata de domnul judecator Pop Anghel Marian si ca nefondate declaratiile de abtinere formulate de doamnele judecator Prelipceanu Iarina-Ioana si Marusciac Delia.

Respinge cererea de recuzare a completului de judecata alcatuit din domnul judecator Pop Anghel Marian, doamna judecator -Ioana si doamna judecator Marusciac Delia formulata de Bode Lucian Nicolae.

Cu drept de recurs 5 zile de la comunicarea deciziei de solutionare a recursului declarat in dosarul nr. 16/84/2023, in ceea ce priveste solutia data cererii de recuzare.”

Următorul termen de judecată este în 3 mai, cu același complet.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *