Noutăți

Proces civil în cazul vaccinării COVID-19: AstraZeneca, dată în judecată de o femeie din Germania – Suferințele teribile prin care a trecut

A început procesul împotriva companiei AstraZeneca pentru presupuse efecte ale vaccinului anticoronavirus, la Tribunalul Regional Mainz. Este vorba despre unul dintre primele procese civile despre posibile daune în legătură cu vaccinarea anti-COVID-19.

O femeie din Germania a dat în judecată producătorul suedez-britanic de medicamente AstraZeneca pentru despăgubiri de cel puțin 150.000 de euro, scrie deutschlandfunk.de. Aceasta cere daune pentru durerea şi suferinţele prin care ar fi trecut după ce a fost vaccinată cu vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19.

Femeia a declarat în fața instanței din Mainz că, după vaccinarea cu serul anti-COVID-19 de la AstraZeneca, suferă de leziuni auditive ce ar fi dus la pierderea completă a auzului în urma unei tromboze în ureche. Aceasta a descris și primele simptome pe care susține că le-a avut. Imediat după vaccinare a simţit furnicături în degete, apoi i-a amorţit faţa, iar simptomele au făcut-o să se simtă ca un pacient cu accident vascular cerebral, potrivit DPA, citată de agerpres.ro.

Femeia avea 40 de ani în martie 2021 când s-a vaccinat anti-COVID-19 cu serul de la AstraZeneca. Avocaţii care reprezintă AstraZeneca au încercat să respingă procesul.

În acea perioadă, în martie 2021, guvernul federal a suspendat vaccinările anticoronavirus de la AstraZeneca după ce au fost făcute publice mai multe cazuri de formare de cheaguri de sânge asociate vaccinării. Ulterior, vaccinările cu Astrazeneca nu au mai fost folosite în Germania.

Cele două părți nu au ajuns la o înțelegere în afara instanței în prima zi a procesului. Astfel că a fost stabilit un nou termen pentru 21 august. Avocaţii care reprezintă AstraZeneca au încercat să respingă procesul.

Judecătoria districtuală va anunţa dacă mai este nevoie de expertize până pe 21 august pentru a clarifica evaluarea risc-beneficiu la vaccinarea anticoronavirus. De asemenea, este posibil să fie formulată deja o decizie a instanței la aceeași dată.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *