Noutăți

Primul gigolo din România, devenit criminal în serie, a fost eliberat condiționat – bărbatul, un deținut model 

Primul gigolo din România, condamnat la 30 de ani de închisoare după ce s-a dovedit că era criminal în serie, a fost eliberat condiționat de magistrații Tribunalului Tulcea, cu zece ani mai devreme. Marian Tiuliumeanu va petrece, anul acesta, primul Paște în libertate, după 20 de ani.

Originar dintr-o localitate tulceană, Marian Tiuliumeanu a trăit, încă de mic, într-un mediu în care comiterea de infracțiuni era un lucru firesc. Căsătorit încă de foarte tânăr, Marian nu a rezistat mult lângă familie și a plecat în străinătate, spunându-i soției că merge la muncă în Spania, ca să strângă niște bani. Și chiar fost în Spania, dar a revenit la fel de lefter precum plecase. Așa a ajuns să își facă drum la Constanța, cu lunile, spunând că muncește în diverse locuri.

În realitate, Marian Tiuliumeanu era gigolo. Bărbatul se prostitua și căuta eventualele cliente prin intermediul unor anunțuri matrimoniale, pe care le publica în presa vremii.

Marian Tiuliumeanu, care era poreclit „Rechinul”, după forma nasului, se împrietenea cu diverse femei, majoritatea singure și trecute de prima tinerețe, pe care le jefuia. Pe lângă bani, acestuia îi plăcea să le ia telefoanele mobile.

Undeva în cursul anului 2001, Tiuliumeanu a părăsit brusc orașul de la malul mării și a venit la București, unde a continuat să ducă același mod de viață. Își petrecea timpul în locurile frecventate de hoți și prostituate, iar banii și-i câștiga, în general, ca gigolo.

În acest context, tulceanul a cunoscut-o pe prostituata Lucia Sass, care atunci avea 49 de ani. Femeia locuia singură într-un apartament din zona Gării de Nord și lucra fără proxenet, iar clienții și-i procura tot prin anunțuri la mica publicitate.

Femeia îl cunoștea pe Marian și știa cu ce se ocupă acesta. De aceea, uneori, atunci când clienții voiau să vină însoțiți de partenere pentru sex în patru, aceasta îl chema și împărțea banii cu el.

Așa s-a întâmplat și în vara lui 2001. Un cuplu fusese de acord să plătească 1,5 milioane de lei vechi, iar prostituata îi promisese lui Tiuliumeanu 750.000 de lei. După ce clienții au plecat, Lucia Sass i-a dat, însă, numai 500.000 de lei și i-ar fi explicat că păstrează ea restul de 250.000 deoarece actele sexuale au avut loc în casa ei.

De aici a izbucnit o ceartă, iar tulceanul a bătut-o, a legat-o cu o cordelină de gât și de mâini, cu un nod marinăresc, după care, ca s-o pedepsească, a sugrumat-o, încet, cu un cablu. După ce a omorât-o, i-a luat bani, dar și telefonul mobil, după cum îi era obiceiul.

Marian Tiuliumeanu a folosit telefonul victimei și așa, polițiștii bucureșteni ai Serviciului Omoruri, au reușit să dea de urma lui. Căutările i-au dus la Constanța, unde au stat de vorbă polițiștii Inspectoratului Județean.

În timpul discuțiilor, au descoperit că IPJ Constanța avea un dosar de crimă cu autor necunoscut, care prin modul de operare părea să fie comisă de același autor.

Era vorba tot despre o prostituată mai în vârstă, divorțată, care, ca și Lucia Sass, locuia singură. Femeia fusese legată și apoi strangulată în locuința ei din Bulevardul 1 Mai din Constanța, însă anchetatorii nu aveau niciun indiciu legat de identitatea autorului. De altfel, așa se și explica de ce individul plecase la București, fără să spună prietenilor pe care îi avea în zonele rău famate ale orașului.

În cele din urmă, tot polițiștii din Capitală au reușit să-l localizeze și să-l prindă, iar în timpul audierilor, a recunoscut ambele fapte. A fost trimis în judecată pentru cele două crime, cu toate că a existat mereu bănuiala că nu sunt singurele omoruri comise de el.

”Rechinul” a fost condamnat definitiv de Tribunalul Constanța la 30 de ani de detenție. Timp de 20 de ani, criminalul în serie a căutat să nu creeze probleme în mediul penitenciar. Acesta și-a numărat, cu mare atenție, toate zilele câștig obținute din muncă și din alte categorii de recompense, astfel că, încă de anul trecut, a început că ceară liberarea condiționată.

Criminalul în serie, un deținut model

La 21 octombrie 2022, deținutul a încercat din nou, însă magistrații Judecătoriei Tulcea i-au respins cererea. Criminalul în serie, care, în realitate, mai avea de executat încă zece ani din pedeapsa inițială de 30 de ani, a atacat decizia la Tribunalul Tulcea și a obținut, în 17 noiembrie, mult dorita liberare condiționată.

În motivarea deciziei de eliberare a „Rechinului”, magistrații au arătat că acesta a câștigat 1.335 de zile, după ce a mers la școală și a muncit, iar în cei 20 de ani executați, a suferit o singură sancțiune disciplinară, scrie gandul.ro.

„Tribunalul Tulcea consideră că petentul-contestator poate fi liberat condiţionat, condițiile impuse de lege fiind îndeplinite, din caracterizarea emisă de Penitenciarul Tulcea rezultând că pe perioada executării pedepsei a avut un comportament corespunzător, a fost recompensat în nu mai puțin de 131 de rânduri, s-a încadrat în programul ordonat al locului de deținere, a participat la activitățile şi programele de reintegrare socială propuse şi a participat la programul de muncă, obținând 3.662 credite și beneficiind de 807 zile câștig ca urmare a muncii prestate”, au explicat judecătorii tulceni care l-au lăsat pe Marian Tiuliumeau să plece acasă.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *