Noutăți

Primele roșii românești vor ajunge pe tarabe la preț dublu față de anul trecut. Ce spun agricultorii

Asta pentru că în acest an, cheltuielile au fost mult mai mari. Cu ajutorul primit prin Programul Tomata, agricultorii și-au modernizat solariile cu tehnologie de ultimă generație pentru ca legumele să poată face față temperaturilor extreme. 

Dacă anul trecut primele tomate s-au vândut cu 20 de lei kilogramul, acum preţul ar putea fi dublu din cauza faptului că și cheltuielile au fost mai mari. Însă cu toate acestea, producătorii spun că sunt deschiși să mai negocieze pentru a nu rămâne cu marfa pe tarabe.

„Trei mii de euro pentru o mie de metri pătrați reinvestesc în exploatațiile lor cea mai mare parte a producătorilor își reinvestesc în tehnologie de ultima generație banii. Prețul este stabilit de piață, de cerere și ofertă”, spune Cristian Delibaş, directorul Direcţiei Agricole Botoşani.Producţia de roşii a crescut constant de când se aplică programul Tomata, susține ministrului agriculturii. Numai anul trecut, a ajuns la 760.000 tone față de puțin peste 600 de mii de tone, care s-au înregistrat la debutul proiectului, potrivit acestuia. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *