Noutăți

Președintele Iohannis continuă turneul în America Latină. PROGRAMUL vizitei oficiale în Argentina

Șeful statului urmează să fie primit, marți după-amiază, de omologul său Alberto Fernández, cu care va avea convorbiri tête-à-tête. Totodată, va fi semnat un memorandum între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi Agenţia Argentiniană de Cooperare Internaţională şi Asistenţă Umanitară – ”Căştile Albe” din Argentina, potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială. Klaus Iohannis va participa, la ora 16.40 (ora României), la o ceremonie de depunere a unei coroane de flori la Monumentul Generalului San Martin din Buenos Aires.

Ulterior vor avea loc declarații comune de presă. 

Programul include şi un dejun oficial, programat să aibă loc la ora 18:30 (ora României).

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a început, în urmă cu o săptămână, un șir de vizite oficiale în Republica Federativă a Braziliei, în Republica Chile şi în Republica Argentina. Potrivit unui comunicat remis de Președinție, turneul preşedintelui se va încheia miercuri, 26 martie. 

„Aceste vizite urmăresc relansarea dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine şi redinamizarea interacţiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial, fiind menite să deschidă noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes crescut, inclusiv cele privind răspunsul comun la o serie de provocări la nivel global. America Latină reuneşte state membre sau în proces de aderare la OCDE, cu economii emergente, care contribuie sau pot contribui în mod semnificativ, la nivel global, la securitatea alimentară, la cea energetică sau climatică, la recuperarea economică post-pandemie şi dezvoltarea durabilă”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *