Noutăți

Postul Paștelui 2023. Cea mai puternică rugăciune – Se citește în fiecare zi până la Învierea Domnului

În timpul oricărui post din timpul anului este bine să ai în vedere profunzimea semnificației postului, nu numai partea alimentară, pentru a ști, a înțelege mai bine cum să privești viața, în ansamblul ei.

Cum ai putea să te rogi în această perioadă – Iată care este cea mai puternică rugăciune, care se citește în Postul cel Mare, pentru iertarea păcatelor, și în perioada oricărui alt post din an.

„Dumnezeul nostru, nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună­plă­cere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

Sursa: Doxologia.ro

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *