Noutăți

Polițiști cercetați pentru că nu au chemat pirotehniștii după ce un bărbat a sunat că are o BOMBĂ sub mașină – tânărul ar fi pus să „tragă de ea”

„Cu privire la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind preluarea unui apel 112, de către un dispecer, privind amplasarea unui dispozitiv suspect pe un autoturism, (…) în cauză au fost dispuse verificări prin intermediul Serviciului Control Intern. În urma acestora, a fost declanşată cercetarea prealabilă faţă de dispecerul care a preluat apelul şi cei doi poliţişti, din cadrul Secţiei 23, care s-au deplasat la faţa locului, urmând ca la finalizarea cercetării administrative să fie dispuse măsuri legale”, a informat marţi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Potrivit unor surse judiciare, în urma apelului telefonic trebuia anunţat serviciul pirotehnic, iar cercetările nu trebuiau făcute de poliţiştii de la secţie.

Alarma s-a dovedit falsă, nefiind vorba de un dispozitiv exploziv, ci de un ansamblu improvizat nefuncţional, mai susţin sursele citate. 

Bărbatul care a anunțat la 112 că are o bombă sub mașină, pus „să tragă de ea” 

Bărbatul care a anunţat că are un dispozitiv exploziv sub maşină afirmă că dispecerul de la 112 l-a întrebat: ”Poţi să tragi de ea?” pentru a vedea mai bine despre ce este vorba. El susţine că a pus acel obiect pe bancheta din dreapta a maşinii şi a condus până la Secţia 23 de Poliţie, având în faţă o autospecială a Poliţiei. Ajuns acolo, dispozitivul a fost preluat de poliţişti şi pus pe o masă, în jurul căreia s-au adunat şi alţi agenţi. 

Bărbatul a relatat, pentru un post TV, că a constatat că sub maşina sa se afla ”un fel de dispozitiv”, montat sub tobă, ca ”un fel de petarde, dar mai mari”.

”Am tras maşina pe dreapta, am apelat serviciul de urgenţă 112, mi-a zis: ce este acolo? Le-am explicat detaliat ce este, nu am putut să le explic cu adevărat adică, pentru că nu vedeam”, a povestit el.

El a afirmat că a fost întrebat: ”Poţi să tragi de ea?”.”Cei de la 112. Mi-au zis doar dacă pot să trag de ea, să mă uit mai bine, adică s-o trag probabil mai afară… Nu mi-a fost frică, că n-am ştiut”, a susţinut el.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *