Noutăți

Podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, a fost lovit din nou – S-a înregistrat o explozie puternică

Explozia s-a produs în jurul orei locale 3.00, în zona pilonului 145 din regiunea Krasnodar. Martori au scris pe rețelele ruse de Telegram că s-au auzit zgomote puternice și că iluminatul podului s-a stins pe o secțiune mare. Filmări făcute cu telefonul de șoferii blocați pe pod arată un autoturism distrus și o secțiune a podului care pare a se fi deplasat.

Serghei Aksionov, guvernatorul rus al peninsulei Crimeea, a confirmat incidentul pe Telegram, fără a preciza natura lui. A anunțat că circulația a fost întreruptă pe podul auto și că forțele de ordine și serviciile de urgență examinează situația. A cerut conducătorilor auto să aleagă o rută alternativă și a informat că s-a înființat un centru de coordonare în cadrul unui minister din Crimeea.

Ministerul Transporturilor al Federației Ruse a declarat că au fost avariate traversele podului, dar nu și pilonii. A susținut că podul feroviar nu a fost afectat de explozie. Sursele ruse susțin că victimele erau într-un autoturism care tranzita podul în momentul exploziei.

Nu se știe încă dacă explozia a fost provocată de un dispozitiv plasat pe sau sub pod, sau dacă podul a fost lovit cu rachete sau drone. Ieri, portul Sevastopol din Crimeea a fost atacat în mai multe valuri de drone navale și aeriene.

Podul Kerci este o cale vitală pentru Rusia, care a anexat Crimeea în 2014, pentru a trimite întăriri și echipamente militare în peninsulă. În octombrie 2022, un camion sau o dronă navală a fost detonat pe pod, dărâmând o parte din el și incendiind un tren cu combustibil. Podurile au fost reparate ulterior de ruși. Săptămâna trecută, autoritățile ruse au pretins că ar fi existat un atac aerian asupra podului, dar fără dovezi convingătoare.

Podul Kerci a fost construit de Rusia după invadarea Crimeei și inaugurat de președintele Vladimir Putin. El are o lungime totală de 19 kilometri și este cel mai lung pod din Europa.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *