Noutăți

Phenianul REFUZĂ să se dezarmeze! Răspunsul uluitor transmis G7

Ministrul nord-coreean de Externe Choe Son Hui denunţă o declaraţie ”extrem de intervenţionistă” a G7, din care fac parte Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Anglia și Statele Unite, relatează News.ro. 

„Grupul Celor Şapte (G7) cele mai mari puteri economice din lume atacă ”cu rea-voinţă” ”exercitarea legitimă a suveranităţii” Coreei de Nord, acuză oficialul nord-coreean.

”Poziţia RPDC (Republica Populară Democratică Coreea) în calitate de putere nucleară de clasă mondială este definitivă şi ireversibilă”, subliniază ea, într-un comunicat publicat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

Ea consideră că ”G7, un grup închis de o mână de ţări egoiste, nu reprezintă comunitatea internaţională (în mod) drept, ci serveşte ca instrumentul politic pentru asigurarea hegemoniei Statelor Unite”.

Recent, miniştrii de Externe G7 au îndemnat Phenianul ”să se abţină de la orice noi acţiuni destabilizatoare sau provocări” şi la ”abandonarea completă, verificabilă şi ireversibilă a armelor nucleare”.

Reamintim că Phenianul şi-a multiplicat recent testele de rachetă balistică şi a anunţat anul trecut că statutul său de putere nucleară este ”ireversibil”.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *