Noutăți

Petre Daea, convocat de urgență de premierul Nicolae Ciucă – Decizie crucială la Guvern după protestele fermierilor români

La Guvern a fost convocat ministrul Petre Daea, alături de ministrul Finanțelor – Adrian Câciu și reprezentantii ANSVSA, ANPC și ai Consiliului Concurenței.

Mii de agricultori au luat cu asalt vămile, nemulțumiți și de ajutorul infim venit de la Bruxelles. Tractoarele au blocat și străzile și se îndreaptă spre punctele de frontieră din Tulcea, Satu Mare, Constanța sau Galați. În plus, se alătură protestelor și fermierii din Bulgaria. 

 Protestele vin după ce au anunțat că sunt aproape în faliment din cauza exporturilor de cereale ieftine din Ucraina și a ajutoarelor insuficiente alocate de Bruxelles.

„Nu ne pedepsiți, și noi suntem fermieri europeni!”, transmit fermierii din România autorităților. 

Fermierii blochează patru vămi şi portul Constanţa. Agricultorii ajung și în fața sediului Comisiei Europene din Bucureşti, după care merg în marș către ministerul condus de Petre Daea. 

Protestele fermierilor au devenit violente în Mureș, jandarmii s-au îmbrâncit cu protestatarii, iar în vama Nădlac, forțele de ordine s-au pus în fața tractoarelor după ce revolta agricultorilor a luat amploare. Mii de fermieri au luat cu asalt vămile, nemulțumiți de ajutorul infim venit de la Bruxelles, dar și pentru decizia de a nu taxa cerealele ucrainene.

Tractoarele au blocat străzile și se îndreaptă spre punctele de frontieră din Tulcea, Satu Mare, Constanța sau Galați. Ulterior, fermierii se alătură și protestelor celor din Bulgaria. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *