Noutăți

PERICOL major la Cluj după ce Dorel lovește din nou: Podul de peste Someș, fisurat la doar 3 zile de la deschidere – FOTO

Podul provizoriu de peste Someș , ca o soluție pentru demolarea celui vechi, a crăpat în mai multe locuri după numai trei zile  de la inaugurare, relatează Realitatea PLUS.

„Doreii” angajați de Consiliul Județean Cluj au construit un pod provizoriu peste râul Someș, ca variantă ocolitoare, în vederea demolării vechiului pod și pentru construirea unuia nou, scrie stiridecluj.ro. Podul vechi a fost demolat, iar cel făcut provizoriu a crăpat deja la doar trei zile după ce a fost dat în folosință.

Oamenii se tem pentru viața lor, după ce ploile din ultima perioadă au dus la fisurile din structura podului.

Iar cei care tranzitează podul zilnic pentru a merge la serviciu se întreabă dacă trebuie să moară oameni pentru a se lua măsuri.

”Așa arată podul peste care trebuie să trecem zi de zi, numai după 3 zile de folosință. Deja s-a lăsat în jos și a crăpat în unele locuri. Oare trebuie să moară oameni pentru a se lua măsuri mai serioase?”, se întreabă un locuitor al comunei, care trebuie să treacă pe acolo pentru a ajunge la locul de muncă, citat de stiridecluj.ro. 

Vechiul pod de peste Someș a fost demolat pentru a permite construcția unuia nou, care va fi legat de un drum județean construit cu fonduri europene – 98 la sută, iar 2 la sută din fondurile Consiliului Județean Cluj.

Lucrările pentru tot drumul județean 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C, inclusiv pentru pod, sunt de 32 de milioane de euro. Iar termenul de finalizare a lucrărilor este de maximum 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora, respectiv 20 ianuarie 2024.

Sursă Foto:stiridecluj.ro

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *