Noutăți

Pericol de avalanșă iminent în masivele Parâng, Retezat și Godeanu – Stratul de zăpadă măsoară 40 de centimetri

Riscul de avalanşă este ridicat la altitudini mai mari de 1.400 de metri, în condiţiile în care stratul de zăpadă proaspăt aşternută măsoară 30-40 de centimetri.

„A nins foarte mult, ceea ce a creat un pericol iminent de avalanşă. Zăpada proaspătă este grea, îmbibată cu multă apă, ceea ce determină un risc ridicat ca ninsoarea depusă să o ia la vale”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

El a recomandat turiştilor care practică sporturile de iarnă, în special schiul de tură, să amâne acest lucru cel puţin până la sfârşitul săptămânii viitoare, în aşa fel încât zăpada să aibă timpul necesar să se stabilizeze.

Judeţul Hunedoara se află sub avertizare meteo Cod Portocaliu de ninsori abundente la peste 1.400 de metri altitudine, până joi, 5 aprilie, la ora 14,00. Principala zonă vizată de aceste precipitaţii este sudul judeţului.

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara sunt prezenţi în staţiunile montane Parâng şi Straja, precum şi în bazele permanente de la Râuşor şi Alunii Negri, unde pot oferi sfaturi şi sprijin tuturor celor care au urcat la munte. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *