Noutăți

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi desfăşurarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, la Arad

”La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se desfăşoară cercetări penale faţă dereprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale, cu privire la comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă de concesiune, executare de lucrări pe ape sau care au legătură cu apele fără avizul de gospodărire,  încălcarea obligaţiilor de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială”, precizează Parchetul Tribunalului Arad, relatează News.ro.

În urma anchetei a rezultat faptul că în perioada 2020-2021, suspecţii au exploatat 1.094.394 toneagregate minerale fără a deţine permis, autorizaţie de mediu, respectiv aviz sau autorizaţie de gospodărire a apelor, de pe un teren aflat în extravilanul loc. Horia, com. Vladimirescu, jud. Arad, agregate minerale care au fost ulterior comercializate, omiţându-se evidenţierea în actele contabile ori în alte documente a operaţiunilor comerciale sau a veniturilor astfel realizate, creându-se bugetului de stat un prejudiciu de 3.027.638lei, la care se adaugă un prejudiciu rezultat din neplata redevenţelor, în sumă de 167.995, 958 euro.

Anterior comunicatului remis de Parchet, IGPR a anunțat perchezițiile, menționând că ativităţile sunt desfăşurate la sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal în care se desfăşoară cercetări pentru infracţiunile de evaziune fiscală şi desfăşurarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă.

Potrivit Poliției Române, prejudiciul cauzat este estimat la 4.000.000 de lei. Activităţile se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Criminalistic şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *