Noutăți

Pentagonul încă lucrează pentru a determina amploarea scurgerii de documente clasificate americane. Un risc „grav” de securitate

„Faptul că aceste documente circulă online reprezintă „un risc foarte grav pentru securitatea națională și are potențialul de a alimenta dezinformarea”, a declarat presei Chris Meagher, asistent al secretarului Departamentului Apărării, potrivit AFP, care citează CNN.

 

Oficialul a precizat că Pentagonul încă lucrează pentru a determina amploarea scurgerilor de informații clasificate care a avut loc în ultimele săptămâni.

 

„Au fost făcuți pași pentru a arunca o privire mai atentă asupra modului în care acest tip de informații sunt distribuite și cui. De asemenea, încă încercăm să evaluăm ce ar putea fi acolo”,  a precizat Meagher.

 

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a refuzat să comenteze autenticitatea lor, dar nu a negat faptul că documente au un format similar cu cel folosit pentru a furniza actualizări zilnice pentru operațiunile americane legate de Ucraina și Rusia.

 

Oficialul a precizat că unele dintre documente ”par să fi fost editate” și a dat exemplul celui în care se sugera că Ucraina a suferit pierderi mai mari decât Rusia, când presupusul original spunea contrariul.

 

Meagher a spus că secretarul Apărării Lloyd Austin a fost informat pentru prima dată cu privire la scurgere de informații pe 6 aprilie și a început „să convoace zilnic lideri superiori” a doua zi.

 

Alerta s-a dat după ce un flux constant de fotografii cu documente clasificate, care oferă o imagine parțială a războiului din Ucraina, a fost descoperit pe diverse rețele de mesagerie și pe alte site-uri în ultimele zile, deși este posibil ca unele să fi circulat de câteva săptămâni înainte de a atrage atenția presei.

 

Oficialii americani au sugerat că Rusia sau elemente pro-ruse se află probabil în spatele scurgerii de informații, dar mai mulți experți și oficiali americani cred că există posibilitatea ca cineva din SUA să fie sursa.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *