Noutăți

Orașul unde politicienii sunt băgați în cuști și scufundați în râu. Se află în Europa. VIDEO

Localnicii din Trento au ales, cu mai multe secole în urmă, să supună aleșii oprobiului public într-un mod inedit: Îi bagă în cuști și îi scufundă în apă. Înainte de eveniment, se ține public „Tribunale di Penitenza”. Acest spectacol este o satira comică în care membrii „curții” își spun supărările pe membrii importanți a comunității care au greșit în anul precedent. Există un judecător, un avocat al acuzării, un procuror, și chiar un avocat al apărării.

Foarte des se întâmplă ca, printre persoanele nominalizate să fie politicieni locali, dar nu este întotdeauna cazul. De exemplu, anul trecut, nominalizații au inclus ultimii patru președinți ai provinciei pentru rolul lor în amânarea unui nou spital, precum și o asistentă care a fost acuzată de falsificarea rezultatelor testelor COVID.  

Totul este făcut în glumă, iar oamenii nu sunt întotdeauna supuși pedepsei din cauza unor infracțiuni grave. Spe exemplu, doi politicieni au fost nominalizați anul trecut pentru opoziția lor față de un concert al popularului compozitor italian Vasco Rossi.

Verdictul oficial al instanței este anunțat câteva zile mai târziu și, la acel moment, cine a fost considerat cel mai rău dintre cei mai răi trebuie să-și ia locul în cușcă. Ei sunt apoi scufundați ceremonios în Adige de trei ori.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *