Noutăți

OMS declară război cărnii de miel. În ce condiții poate deveni toxică

Avertismentul vine chiar de la Organizația Mondială a Sănătății. Potrivit experților, carnea de animal tânăr crește riscul de pietre la nivelul rinichilor cu 250%. În tot acest timp, în toate fermele din țară se fac ultimele pregătiri pentru Paște. 

Același animal, la vârste diferite, prezintă valențe distincte, cu precădere în cazul surselor de carne roșie. Medicii avertizează că preparatele din miel conțin cantități mari de purine, o proteină prezentă în principal la animalele tinere, în organe sau în carnea de vânat.

Este important de știut că preparatele din miel conțin cantități mari de purine, atrag atenția medicii. Proteina găsită în organe sau carnea de vânat este prezentă doar la animalele tinere. 

De asemenea, conținutul ridicat de colagen, conținut în mare proporție de animalele tinere, este cel care poate ridica probleme pentru sănătate, întrucât face digestia mai dificilă, spun medicii.

De aceea, persoanele cu afecțiuni metabolice, care au gută sau afecțiuni gastrointestinale, trebuie să se ferească de consumul prea mare de carne de miel.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *