Noutăți

Olaf Scholz, în România: „Citim cu mare îngrijorare relatări despre încercări ale Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova”

„Mă bucur în mod deosebit că avem prilejul acestei întrevederi aici la Bucureşti. În centrul discuţiilor noastre s-a aflat situaţia dificilă în care se află în prezent Republica Moldova. Permiţi-mi să vă spun foarte clar de la început – Moldova face parte din familia noastră europeană, în vară i-am acordat statutul de ţară candidat şi salut în mod deosebit cât de determinată a abordat Moldova reformele necesare, indispensabile pentru aderarea la UE. Moldova poate fi sigură de sprijinul nostru pentru acest drum. Am asigurat-o încă o dată pe doamna preşedintă Sandu de acest lucru. Moldova nu este singură, ci beneficiază de sprijin masiv, internaţional.

Împreună cu Franţa am organizat anul trecut deja trei conferinţe în cadrul platformei de sprijin pentru Republica Moldova, un semnal important al sprijinului internaţional. Sunt încrezător că cea de-a patra conferinţă din toamnă Moldova va reprezenta un nou succes. Vom călători la Chişinău deja la 1 iunie, la cel de-al doilea Summit al Comunităţii politice europene care va fi organizat de Republica Moldova. Această întâlnire va demonstra încă o dată unitatea Europei în aceste vremuri. Ne întâlnim în mod informal, în cadrul unei discuţii, şi acest lucru este foarte important pentru înţelegerea în cadrul Europei.

Este important pentru schimburile dintre statele Europei care nu sunt membre ale UE. Această întâlnire va demonstra încă o dată unitatea Europei în aceste vremuri”, a afirmat Olaf Scholz, luni la Palatul Cotroceni.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *