Noutăți

O nouă tranșă din PNRR – România va beneficia cumulat de plăți de aproape zece miliarde de euro

Ca atare, alături de prefinanțare și prima tranșă din PNRR, România va beneficia cumulat de plăți de aproape zece miliarde de euro din cadrul acestei importante resurse de finanțare europeană, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Au fost deja semnate peste 8.500 de contracte cu beneficiarii PNRR, în valoare de 11 miliarde de euro, de la debutul implementării planului.

Dialogul pentru clarificarea condițiilor necesare pentru considerarea ca fiind îndeplinite în întregime jaloanele 129 și 133, în raport cu constatările Autorități de Audit, vizează valoarea de 143 de milioane de euro, aferentă celor două jaloane.

Plata aferentă celei de-a doua tranșe, în conformitate cu prevederile Regulamentului european 241/2021, poate fi efectuată pentru valoarea de 2,67 miliarde euro, urmând ca diferența de 143 de milioane euro să fie efectuată după finalizarea procedurii de clarificare a termenilor de îndeplinire a condițiilor specifice jaloanelor 129 și 133, într-un interval de maxim 6 luni.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *