Noutăți

Nicolae Ciucă: PNL analizează o propunere de comasare a unor alegeri în 2024. Dacă nu se va găsi o soluţie, vor fi patru rânduri de alegeri

PNL va propune coaliţiei de guvernare reducerea numărului de alegeri de anul viitor, printr-o variantă de comasare care să fie permisă de lege, a anunțat preşedintele PNL – premierul Nicolae Ciucă.

„Este o propunere pe care am discutat-o în şedinţa de astăzi şi am decis ca la nivelul specialiştilor din partid să se analizeze care sunt elementele clare de legalitate pentru o astfel de măsură şi decizie, ţinând cont că din sondaje într-o proporţie majoritară cetăţenii îşi doresc reducerea numărului de alegeri. Dacă ne uităm, anul viitor există patru runde de alegeri. Din experienţa anilor anteriori putem să desluşim cât se poate de simplu că practic activitatea concretă guvernamentală, administrativă centrală şi locală va fi ocupată cu realizarea alegerilor. Ca atare, dacă există posibilitatea legală ca numărul alegerilor să fie redus vom veni cu o propunere, vom discuta în coaliţie. Dacă nu se va găsi o soluţie vom derula patru rânduri de alegeri”, a declarat, joi, Nicolae Ciucă, la finalul Biroului Politic Național al PNL.

Întrebat ce variantă de comasare este agreată de PNL, Nicolae Ciucă a anunțat că există mai multe scenarii luate în calcul.

„Există mai multe posibilităţi, scenarii, fiecare dintre scenarii va fi analizat şi care va fi forma cea mai uşor de implementat, pe aceea o vom alege”, a declarat premierul Nicolae Ciucă – președintele PNL.

Nicolae Ciucă a mai precizat că „în cadrul reuniunii Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal pe care am avut-o astăzi alături de colegii mei, am discutat despre prioritățile pe care le avem în perioada următoare, atât la nivelul guvernării, cât și pe plan politic. PNL va continua să asigure stabilitatea României și o guvernare în beneficiul cetățenilor.

Rămânem angajați pentru a atinge țintele și jaloanele din PNRR și pentru a absorbi fondurile europene, esențiale pentru modernizarea domeniilor precum sănătate, educație, infrastructură, dar și pentru reducerea decalajelor dintre regiuni. În această perioadă, depunem toate eforturile pentru a acorda fermierilor români sprijinul de care au nevoie, iar, după discuția președintelui Iohannis cu șefa Comisiei Europene, avem posibilitatea să obținem mai multe fonduri UE.

Totodată, pentru a ne atinge toate obiectivele asumate în buget, am solicitat să fie luate măsuri fiscale astfel încât să diminuăm cheltuielile bugetare. Vreau să fiu foarte clar: nu se pune problema reducerilor salariale sau a valorii investițiilor. Se analizează doar aspecte legate de chibzuiala cheltuielilor la bunuri și servicii la nivelul întregului guvern”, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *