Noutăți

Nicolae Ciucă: Cu cât numărul românilor care câștigă din ce în ce mai bine va fi mai mare, cu atât și economia va fi mai puternică

Liderul PNL le-a propus oamenilor de afaceri prezenți la Brașov, la evenimentul Caravana antreprenorială, organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali, un obiectiv simplu, respectiv să avem cât mai mulți români care la finalul lunii pot pune un ban deoparte, care își pot permite condiții de educație și sănătate decente și care își pot permite măcar o vacanță pe an. 

 

„Trebuie să venim cu un nou model de dezvoltare economică în România. Și vă propun să îl construim împreună. (…) Noi, liberalii, considerăm esențial ca România să crească mult mai mult numărul celor cu venituri decente, așa numita clasă de mijloc a țării. Cu cât numărul românilor care câștigă din ce în ce mai bine va fi mai mare, cu atât și economia va fi mai puternică.”

 

Mai mult, Nicolae Ciucă a subliniat faptul că este nevoie de dialog real între mediul de afaceri și autorități, dar și în interiorul comunității de afaceri. „Din păcate, am realizat că nu există un dialog şi o interconectare atât în interiorul comunităţii de afaceri cât şi între oamenii de afaceri, Guvernul României şi autorităţile locale. Vă spun chestiunea asta pentru că, practic, la două sau trei întâlniri, am văzut doi oameni de afaceri cu recunoaştere la nivel internaţional care se întâlneau pentru prima dată, îşi dădeau mâna pentru prima dată. Nu putem să vorbim despre potenţialul economic al ţării noastre şi oportunităţi dacă noi nu ne cunoaştem capacitatea şi capabilităţile fiecăruia dintre noi şi cum putem face ca, punându-le laolaltă, să nu irosim timp şi resurse şi să ne valorificăm într-adevăr potenţialul cu maximă eficienţă”. 

 

Premierul le-a transmis antreprenorilor români obiectivul de a trece granițele cu produsele tradiționale românești, dar și acela de a-i aduce în țară pe antreprenorii care performează în străinătate. Pentru toate aceste este nevoie de finanțare. 

 

„Minimul pentru 2023 este de 10 miliarde fonduri atrase de la nivelul UE. Să absorbim 90% din fondurile de coeziune. Anul acesta fondurile de la bugetul de stat pentru investiții sunt de peste 20 de milarde de euro. (…) Aceștia sunt banii cu care, cu adevărat, putem dezvolta România. Sunt fonduri consistente europene și prin PNRR. Avem 80 de miliarde de euro până când se închide PNRR. Și avem și investițiile străine directe. Bani care continuă să vină în România. Anul trecut ne place să spunem că țara noastră a pus bazele pentru oportunități de investiții, și s-a ajuns la 11 miliarde de euro invesitții stărine directe. Anul acesta, în primele două luni, creșterea investițiilor stărine este cu peste 4% peste perioada similiara din 2022, aproximativ 2 miliarde de euro în primele două luni. Fiecare dintre acestea reprezintă oportunități pe care dumneavoastră, oamenii de afaceri, stiți cel mai bine să le utilizați”, a declarat premierul României.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *