Noutăți

„Ne ia sau nu statul copiii?” Revolta românilor față de proiectul de lege care prevede separarea copiilor de familie. Actul normativ va ajunge la votul final

În plus, pe site-urile de socializare au apărut petiții pentru interzicerea proiectului. Una dintre ele a strâns deja aproape 5.000 de semnături. 

Prin proiectul de lege în cauză se pregătește intervenția asistenței sociale în momentul în care este vorba despre un copil aflat în risc de a fi separat de familie. Mai exact, cei de la asistența socială vor merge acasă la familia respectivă și vor face o evaluare în baza căreia vor pregăti un plan de intervenție pe cel puțin 12 luni , astfel încât să încerce să prevină separarea copilului de părinții săi.

– părinții sunt plecați la muncă în străinătate- trăiește în risc de sărăcie- se consideră că familia exercită influențe negative- nivel de educație scăzut în familie- locuința este supraaglomerată- are în familie persoane cu dizabilități- are în familie copii nevaccinați- are în familie unul sau mai mulți membri cu boli cronice.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *