Noutăți

Motivul pentru care pisica ta doarme atât de mult. Nu te-ai fi gândit la asta

Când sunt pisicile cele mai active

Dacă aveți o pisică de companie în casă, veți observa că își petrec o mare parte din timpul după-amiezii odihnindu-se, dar ar putea exista un motiv pentru care dorm atât de mult. Pisicile sunt animale crepusculare, ceea ce înseamnă că sunt cele mai active în zori și noaptea. Această adaptare a naturii se datorează instinctului lor de vânătoare, deoarece aceste momente ale zilei le oferă un avantaj de a-și pândi prada.

La fel ca oamenii, o pisică care doarme mult poate însemna că a petrecut mult timp activă sau că trebuie să-și recupereze condiția fizică. Experții în feline subliniază că animalul tău de companie poate dormi între 12 și 16 ore pe zi. Observarea prietenilor noștri feline în starea lor de somn profund este un semn că sunt fericiți, sănătoși și reîncărcați pentru aventurile lor nocturne. Acestea sunt motivele pentru care o pisică doarme mult.

Deși ar putea fi îngrijorător faptul că pisica ta, cea mai bună prietenă, doarme mult, ar trebui să fii sigur, există câteva lucruri în ciclul ei de somn pe care cu siguranță vei fi interesat să le cunoști. Animalul tău de companie petrece mult timp adormit pentru că aceasta este cererea ciclului său de somn, asta înseamnă că pentru a-și aminti, a învăța sau a-și reveni, trebuie să petreacă mult timp în brațele lui Morpheus, deși ar putea exista și alți factori. 

Vârstă

Un cățeluș și o pisică în vârstă au nevoie să doarmă în medie 20 de ore pe zi, acest lucru se datorează concentrării energiei lor. Acest lucru se întâmplă și cu oamenii, care își modifică și ciclul de somn în funcție de vârstă. Somnul joacă un rol fundamental în regenerarea fizică și psihică a animalului tău de companie.

Cum scapi de mirosul de pisică în casă? Trucuri extraordinar de ieftine și eficienteClimat

Ca și în cazul altor animale, pisica dvs. de companie se simte confortabil în locuri calde când mediul din afara casei este rece, așa că este posibil ca în anumite perioade ale anului felina dvs. să doarmă mai mult. Pisicile sunt animale foarte sensibile la mediul lor, așa că acestea caută locuri confortabile și liniștite de odihnă. Ele pot căuta locuri înalte, cum ar fi rafturi de cărți sau pervazuri, pentru a se simți în siguranță în timp ce dorm.

Lipsa stimulilor

A nu te juca cu pisica ta, a petrece mult timp fără activitate fizică sau a lipsi proprietarul ar putea face ca animalul tău de companie să doarmă mai mult decât ar trebui. Este important să încerci să te joci cu ea, să-i provoci mintea și să o înveți lucruri care ar putea-o ajuta să iasă din starea de amorțeală. Observarea prietenilor noștri feline în starea lor de somn profund este un semn că sunt fericiți, sănătoși și se reîncarcă pentru aventurile lor nocturne, scriu cei de la Terra.com.mx.

Sursă text: Click.ro 

Citește și Ce se întâmplă dacă dormi în fiecare noapte cu pisica? Efecte la care nici nu te-ai fi gândit, analizate de un studiu

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *