Noutăți

Ministrul Educației caută soluţii pentru incidentele petrecute în şcoli: „Siguranţa fiecărei persoane este prioritară”

„Ştiu că incidentele din ultima vreme au făcut ca fiecare cadru didactic să simtă nevoia de certitudini privind siguranţa în şcoli. Vreau să vă asigur că voi face tot ceea ce ţine de mine să prevenim aceste fapte şi am demarat deja o serie de consultări pentru a găsi cele mai bune soluţii în acest sens. Siguranţa fiecărei persoane din unităţile de învăţământ este prioritară pentru Ministerul Educaţiei”, a susţinut ministrul Educaţiei, potrivit unui comunicat remis presei.

Reacţia ministrului vine după ce în spaţiul public a apărut un clip video în care elevi de 13 ani hărţuiau sexual o profesoară în timpul orei de curs, la şcoala gimnazială din Pietriceaua, Prahova.

„Conform informaţiilor primite, în urma apariţiei, în cursul zilei de ieri, a clipului video, la nivelul unităţii şcolare au fost deja demarate acţiuni pentru stabilirea contextului, precum şi a demersurilor de urmat în perioada următoare. S-a solicitat, de asemenea, sprijinul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Prahova. Ministerul Educaţiei va continua să ţină legătura cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, atât pentru a avea informaţii asupra faptelor produse, cât şi pentru a oferi, dacă va fi necesar, sprijin comunităţii şcolare”, se arată în comunicat.

Ministerul Educaţiei susţine că a demarat discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţii pentru a se identifica soluţii de îmbunătăţire a procesului de prevenţie şi de intervenţie în situaţii de violenţă în mediul şcolar.

Conform Inspectoratului Şcolar Prahova, elevii s-au ales cu nota scăzută la purtare cu şase puncte şi au primit mustrare scrisă. 

Elevii care au batjocorit profesoara rămân repetenți

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *