Noutăți

Ministerul Educației, anunț pentru părinți – Formularul pe care trebuie să-l completeze

”Cererile se transmit online sau se depun, în perioada 3 – 18 mai 2023, la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea copiilor. În aceeaşi perioadă, vor fi depuse/transmise şi celelalte documente necesare pentru înscriere”, a transmis, marţi Ministerul Educaţiei.

Actele necesare înscrierii sunt:

– actul de identitate al părintelui/al tutorelui legal; dacă este cazul, document din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească şi unde este stabilit domiciliul minorului;

– certificatul de naştere al copilului;

– recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (pentru copiii care împlinesc 6 ani perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv);

”În cazul înscrierii la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, sunt necesare şi documentele care atestă îndeplinirea criteriilor generale, respectiv a criteriilor specifice de departajare. Cristeriile generale de departajare sunt disponibile şi pe cererea-tip de înscriere. Criteriile specifice de departajare sunt comunicate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ”, a mai precizat sursa citată.

Ministerul explică faptul că părintele poate opta pentru înscrierea copilului la şcoala de circumscripţie în situaţia în care copilul nu este înscris la şcoala solicitată, din lipsă de locuri libere, prin bifarea acestei opţiuni în cererea-tip de înscriere. De asemenea, instituţia răspunde, într-o secţiune specială a site-ului propriu, la mai multe întrebări legate de înscriere. 

Potrivit calendarului aprobat de minister, în perioada 5 aprilie-26 aprilie 2023 are loc evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2023 şi eliberarea recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar pentru copiii care au frecventat grădiniţa.

Ulterior, în perioada 3 mai – 18 mai 2023 are loc completarea cererilor-tip de înscriere de către părinţi / tutori legal instituiţi/ reprezentanţi legali, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor.

În 31 mai 2023 are loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere.

Etapele pentru a doua sesiune de înscriere vor începe în 5 iunie.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *