Noutăți

Miliardarul Beny Steinmetz, ajutat de nepoata premierului grec să scape de extrădarea în România 

Presa din Cipru i-a dedicat în mod constant articole elogioase miliardarului israelian Beny Steinmetz, condamnat în România pentru corupție și reținut în Cipru în baza unui mandat european de arestare emis de România. 

Beny Steinmetz era vizat de o cerere de extrădare, pe care justiția din Cipru a respins-o. În 2021, într-o situație similară, după articole la fel de elogioase, justiția din Grecia a refuzat să îl extrădeze.În urma sancțiunilor UE asupra Rusiei din cauza invadării Ucrainei, guvernului italian i s-a cerut să decidă cine va prelua cea mai mare rafinărie a țării, situată în Sicilia și operată de compania rusă Lukoil. 

Guvernul italian a ales compania GOI Energy, cu sediul în Cipru, care se pare că are legături cu miliardarul franco-israelian Benny Steinmetz, care a fost condamnat pentru corupție în Elveția și România.În ciuda condamnării definitive la închisoare din România, Steinmetz a fost protejat de justiția din Grecia și Cipru, instanțele din cele două țări refuzând să îl extrădeze. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *