Noutăți

Marcel Ciolacu, șocat de mita luată de Dumitru Buzatu: Eu nu am văzut niciodată atâția bani la un loc!

 

„Eu nu am văzut în viaţa mea atâția bani la un loc, niciodată. Aţi văzut reacția partidului care a fost una corectă, în mai puţin de 24 de ore după ce a văzut comunicatul DNA-ului, vorbim de un flagrant.

Vorbim de un flagrant, jocurile sunt clare din punctul meu de vedere.

Pe de altă parte, fiecare om are dreptul să se apere.

Îmi pare rău prin ce trece familia domniei sale, dar este o faptă care eu credeam că nu am să o mai văd la televizor, indiferent despre cine ar fi fost vorba.

Nu aș fi crezut că la această vârstă pe care o are Dumitru Buzatu se mai poate apleca la așa ceva”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD,  luni seară, la o televiziune de știri, potrivit mediafax.ro.

 Dumitru Buzatu, care conduce județul Vaslui de mai bine de 30 de ani, a fost reţinut pe 23 septembrie, sâmbătă dimineaţa, de procurorii DNA Iaşi, după ce a fost prins în seara zilei de vineri 22 septembrie, în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obțină un contract.

Imagini HALUCINANTE. Momentul în care baronul șpăgar Dumitru Buzatu este oprit de procurori deghizați în pescari – VIDEO

Ulterior, președintele CJ Vaslui – Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru luare de mită.

”Dispune arestarea preventivă a inculpatului Buzatu Dumitru, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 6 şi art. 7 lit. a din legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.pen, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 24.09.2023 până la 23.10.2023, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Constată că inculpatul a fost asistat de apărătorii aleşi cu drept de contestație în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iaşi. Pronunţată în Camera de consiliu, azi, 23.09.2023”, potrivit minutei Tribunalului Vaslui.

Potrivit președintelui PSD, „nicio persoană nu trebuie să stea într-o funcție locală sau centrală mai mult de 2 mandate”, pentru că „te îndepărtezi de realitate”.

„Nimeni care are o problemă penală nu va candida din partea PSD. Nimeni care este trimis în judecată nu se va regăsi pe lista PSD”, a avertizat premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *