Noutăți

Mai multe focare de VARICELĂ, active la unele scoli şi grădinițe din Constanța! Reacția DSP: Deocamdată NU este vorba de epidemie

„Sunt doar focare, nu este vorba de epidemie. Știți că focarul este de la trei cazuri în sus. Sunt cazuri puține, în câte o unitate. La nivelul județului Constanța am avut un focar de scarlatină, care la acest moment este și închis, cu patru cazuri, iar vorbind de varicelă, am avut trei focare închise și acum avem șase focare în evoluție”, a declarat şefa DSP Constanța, Cristina Schipor, anunță Rador, potrivit Radio Constanța, potrivit G4Mediaro.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța spun că Secția de Pediatrie funcționează la capacitate maximă, cei mai mulți copii fiind internați cu scarlatină sau forme complicate de varicelă.

„În ultimele săptămâni, secția de Pediatrie de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au fost numeroase cazuri de internări, aș putea spune chiar la capacitate maximă, ca și patologii predominând cele cu transmitere respiratorie, respectiv scarlatine, angine streptococice, varicele”, spune purtătorul de cuvânt al unității sanitare, dr. Ana Maria Iancu.

Potrivit medicului infecționist, în cazul varicelei, tratamentul trebuie început rapid, mai întâi la recomandarea medicului de familie.

„Este bine ca tratamentul antiviral să fie instituit de la început, urmărit în evoluție, eventual de medicul de familie sau păstrată legătura cu acesta și doar dacă apar complicații cu febră persistentă, supra-infecția leziunilor cutanate, cefalee intensă, somnolență, stări de somnolență, tulburări de mers, atunci se poate adresa și pentru un specialist”, a mai spus dr. Ana Maria Iancu.

Împotriva varicelei există un vaccin, însă acesta nu este inclus în schimba națională de imunizare, astfel că trebuie cumpărat de părinți. În cazul scarlatinei nu există un vaccin, iar tratamentul trebuie făcut întotdeauna într-o unitate sanitară

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *