Noutăți

LOVITURĂ pentru sute de mii de români: Cresc din nou facturile la curent – Ce majorări de preț au anunțat furnizorii

De la 1 aprilie au fost majorate din nou tarifele de transport și distribuție, stabilite de ANRE, potrivit legii 357/2022. Odată cu această decizie, unul dintre cei mai mar furnizori de pe piața de energie a anunțat că și facturile vor suferi modificări. 

Cum arată prețurile furnizorilor de energie pentru românii care au primit deja notificarea de prelungire a contractelor. În acest caz, va fi atât o creștere de preț la energia marfă, cât și la tarifele de transport și distribuție creșterile de preț.

CU CÂT CRESC FACTURILE HIDROELECTRICA PENTRU ROMÂNII CARE AU CONTRACTELE PRELUNGITE

În acest moment sunt prețuri diferite în țară, în funcție de regiune. Astfel, în Muntenia vor fi mai mari cu 23%, în Dobrogea cu 19%, în Banat cu 10%, în Transilvania mai mari cu 19%, potrivit datelor prezentate de Asociația Energia Interligentă

În prezent este în vigoare plafonarea prețurilor la energie electrică, potrivit căreia consumul de energie lunar e sub 100 de KWh, atunci, indiferent cât este majorarea realizată, românii vor plăti la prețul plafonat de 0,68 lei pe KWh, pentru că aceste prețuri sunt cele ale furnizorilor când anunța contractele. Dacă consumul de energie lunar este sub 255 KWh, atunci, indiferent cât este majorarea realizată, se va achita prețul plafonat de 0,8 lei/KWh cu TVA inclus.

Ce se întâmplă însă în cazul românilor care nu au primit notificări de prelungire a contractelor în următoarea perioadă. Pentru aceștia, contractul a fost prelungit „automat”, fără creșteri de preț pentru energia marfă. Astfel că, de la 1 aprilie 2023 va fi doar o creștere de preț în urma majorării creșterii tarifelor de transport și distribuție, notează Asociația Energia Interligentă

CU CÂT CRESC FACTURILE HIDROELECTRICA PENTRU ROMÂNII CARE NU AU CONTRACTELE PRELUNGITE

În acest caz, tarifele sunt mai mari: Muntenia Nord – cu 17%, în Banat – cu 4%, în Transilvania – cu 5%. 

 

Acestea sunt tarife ce se regăsesc și pe comparatorul de prețuri al ANRE.

Acest furnizor care a anunțat majorarea pentru următoarea perioadă nu a emis la timp toate facturile.

Sunt și furnizori care spun că pentru următoarea perioadă vor prelungi contractele consumatorilor, din 3 în 3 luni, însă numai cu plata în avans, amintește Realitatea PLUS.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *