Noutăți

Japonezii au descoperit secretul longevității: 8 obiceiuri care îi ajută să-și păstreze vitalitatea

Japonezii sunt poporul cu cea mai mare speranță de viață, iar acest lucru nu este deloc întâmplător. De-a lungul timpului, aceștia au adoptat un stil de viață sănătos, un regim alimentar bazat pe ingrediente naturale, iar toate aceste lucruri au contribuit la consolidarea sănătății și prevenirea principalelor afecțiuni asociate bătrâneții.

Iată cele 8 obiceiuri care îi ajută pe japonezi să își păstreze vitalitatea:

1. Mănâncă foarte multe legume

Orezul, legumele și peștele nu le lipsesc de pe masă. Acest regim alimentar are efecte benefice asupra organismului. Japonezii obișnuiesc să consume alege marine sau soia, ceea ce înseamnă că nu duc lipsă de vitamine și minerale.

2. Au un fel aparte de a găti alimentele

Japonezii obișnuiesc să prepare alimentele la aburi, pe grătar, fripte sau foarte puțin prăjite. Astfel, ei obțin preparate foarte sănătoase și cu un număr mic de calorii.

3.  Beau foarte mult ceaiÎn timp ce în alte culturi cafeaua ocupă un loc de cinste, în Japonia, ceaiul este la mare căutare. Japonezii consumă cantități mari de ceai, în special sortimentul numit Matcha, care este bogat în antioxidanți, potrivit pulptastic.com.

4. Mâncarea lor este mereu proaspătăPentru că sunt mari consumatori de pește și legume, japonezii nu obișnuiesc să aștepte prea mult timp până să gătească alimentele. În piețele lor, alimentele sunt mereu proaspete, termenul de valabilitate fiind exprimat în ore și nu în zile.

5. Porțiile sunt miciDacă v-ați întrebat vreodată cum reușesc femeile din Japonia să aibă o siluetă de invidiat, ei bine, secretul constă în porțiile mici pe care le consumă la fiecare masă. Pe lângă alimentația sănătoasă, japonezii au mare grijă la cantități și nu fac excese alimentare.

6. Fac mișcareMerg pe jos, stau mult în picioare și fac sport. Mulți japonezi obișnuiesc să meargă la muncă pe jos, iar la locul de muncă preferă să lucreze stând în picioare, chiar dacă au posibilitatea de a se așeza. În plus, aceștia își încep dimineața cu exerciții de fitness, având și un program de radio care oferă indicații în acest sens.

7. Petrec foarte mult timp afarăJaponezilor le place să își petreacă timpul liber în exteriorul locuinței. Fie că merg să servească masa, fie că preferă plimbările, aceștia ies din casă, socializează, lucru care îi ajută să se simtă mult mai bine, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

8. Acordă mare atenție curățenieiCurățenia este foarte importantă pentru japonezi. În cultura lor, purificarea este un element de bază și dacă prin mediație reușesc să scape de gândurile negative, aceștia au mare grijă să fie înconjurați de spații curate. În plus, igiena personală este foarte importantă.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *