Noutăți

Iohannis, alături de președintele Moldovei și cancelarul Germaniei: „Rămânem ferm aproape de Chișinău”

Cancelarul german, Olaf Scholz, s-a aflat în vizită în România, luni, pentru a sublinia sprijinul Occidentului faţă de un aliat cheie din NATO, care se învecinează cu Ucraina şi, de asemenea, faţă de ţara vecină, Republica Moldova, aflată într-o poziţie vulnerabilă de la invazia rusă în Ucraina, din 2022.

„Cu puţine momente în urmă s-a încheiat o reuniune comună, în format trilateral, cu doamna Maia Sandu, Preşedintele Republicii Moldova, şi cu domnul Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. Mulţumesc, doamnă preşedinte Sandu şi domnule Cancelar Scholz, pentru această discuţie substanţială, pe care am găzduit-o aici, la Cotroceni. Salut, în mod deosebit, implicarea solidă şi deosebit de încurajatoare a domnului Cancelar federal şi, în general, a Germaniei în sprijinul Moldovei. Avem o viziune similară cu privire la importanţa unui sprijin robust politic, financiar şi tehnic, pentru asigurarea stabilităţii şi pentru consolidarea parcursului său european.

Am transmis doamnei preşedinte Sandu un mesaj clar: vom continua să fim ferm şi neabătut alături de Chişinău! Cu atât mai mult c cât Republica Moldova este supusă unor presiuni hibride sistematice, inclusiv unor tentative de subminare a ordinii constituţionale. Cu toate provocările, preşedintele Maia Sandu, Guvernul şi Parlamentul de la Chişinău au acţionat responsabil, eficient şi hotărât. Au făcut eforturi substanţiale pentru a desprinde Republica Moldova de zona inconfortabilă de dependenţă permanentă în care a fost mult timp captivă. Republica Moldova a întreprins demersuri considerabile pentru a face reformă, pentru a combate corupţia şi a întări justiţia, cu scopul de a avansa procesul de integrare europeană”, a afirmat Klaus Iohannis, luni la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă comună cu Maia Sandu şi Olaf Scholz.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *