Noutăți

Inundații masive, curți și livezi distruse de ploile torențiale din țară – Avertizări de cod portocaliu și galben de ninsori și viscol

Vremea extremă face ravagii în țară. Zeci de gospodării din Banat au fost inundate, iar livezile și mii de hectare de teren agricol s-au transformat în lacuri. Județul Caraș-Severin se află sub cod portocaliu de inundații, iar două pârâuri din județ s-au revărsat peste drumurile din sat și peste curțile oamenilor. După ploile torențiale, urmează acum viscol și ninsori, avertizează meteorologii. Vortexul polar aduce temperaturi scăzute, iar șoferii sunt atenționați să nu renunțe încă la cauciucurile de iarnă. 

 

Ploaia torențială din ultimele zile și topirea bruscă a zăpezii de pe munți au făcut dezastru pe Valea Almăjului, în Caraș Severin. Pârâurile din jurul satului au ieșit din matcă și au acoperit curți, grădini și mii de hectare de teren.

În unele zone, localnicii nu au mai făcut față șuvoaielor de apă care au venit peste ei și au cerut ajutor pompierilor.

Județul Caraș-Severin se află în continuare sub cod portocaliu de inundații, iar râurile din alte 14 județe sunt sub atenționare de cod galben de inundații, avertizează hidrologii.

Și în județul Cluj ploile torențiale au inundat curțile oamenilor. La Dej, mormintele unui cimitir sunt înghițite de ape de câteva zile pentru că nu există canalizare.

Meteorologii au emis și două coduri portocaliu și galben de ninsori în aproape toată țară. Vortexul polar a adus temperaturi mai scăzute și cu 15 grade, iar în cele mai multe zone din țară este mult mai frig decât a fost de Crăciun.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *