Noutăți

Intervenție dificilă de salvare a 3 persoane, rămase blocate pe o insulă din râul Strei. Printre acestea, și un copil de 5 ani – De unde venea pericolul

„În urma apelului la 112, două echipaje operative din cadrul Detaşamentului Deva, dintre care unul specializat pentru operaţiuni de căutare-salvare din mediul acvatic, s-au deplasat de urgenţă spre locul evenimentului, cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi o autospecială destinată intervenţiilor în mediului acvatic”, a transmis, duminică seară, ISU Hunedoara.

La fața locului pompierii au constatat că, din cauza creşterii debitului de apă pe râul Strei şi a curenţilor puternici, doi adulţi şi un copil în vârstă de 5 ani au rămas izolaţi pe o insulă de circa 80 de metri pătraţi, în mijlocul râului, la o distanţă de aproximativ 10 metri faţă de mal.

„Intervenţia pompierilor a fost una dificilă, atât din cauza curenţilor foarte puternici, cât şi din cauza vizibilităţii reduse, odată cu lăsarea întunericului. După mai bine de o oră de efort susţinut, toate cele trei persoane au fost recuperate şi aduse la mal în siguranţă”, au precizat reprezentanții ISU Hunedoara.

În urma incidentului, nicio persoană nu a necesitat asistenţă medicală.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *