Noutăți

Inteligența Artificială le-a pus gând rău oamenilor. Un AI Bot a conspirat pentru distrugerea omenirii

Un astfel de bot, ChaosGPT, a postat recent pe Twitter un plan de distrugere a omenirii și de a ocupa lumea. Tweet-ul a fost declanșat atunci când un utilizator a pus botul AI în „modul continuu” de a-și îndeplini sarcina dată, ceea ce expune aplicația riscului să nu se oprească niciodată, potrivit BGR.com.

Aflat în modul continuu, ChaosGPT a inițiat demersurile pentru a contacta alte AI, cu scopul de a forma o alianță împotriva umanității.

Din fericire, protecțiile integrate în programarea Auto-GPT împiedică îndeplinirea unor sarcini și întrebări violente, așa cum și-a imaginat legendarul autor SF Isaac Asimov în „legile roboticii”: un robot nu are voie să pricinuiască vreun rău unei ființe umane, sau, prin neintervenție, să permită ca unei ființe omenești să i se facă un rău. Ca atare, ChaosGPT nu a putut să adune aliați AI.

Fără ajutorul altor AI, Chaos GPT a apelat la Twitter pentru a-și atrage adepți prin invocarea folosirii unor armele distructive, inclusiv prin tweeting despre o Tzar, cea mai mare bombă nucleară construită vreodată, în perioada sovietică.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *