Noutăți

Incendiu la un depozit de petrol din Rusia! Noi conflicte, mercenarii Wagner își croiesc drumul spre Kremlin printre gloanțele armatei ruse

Potrivit informațiilor de pe rețelele de socializare, depozitul se află la periferia orașului Voronej, oraș aflat în prezent sub controlul grupării paramilitare Wagner.

⚡️Video of the oil depot blowing up in Voronezh pic.twitter.com/U1SlMIgSkT

— War Monitor (@WarMonitors) June 24, 2023

Au loc lupte intense între între Grupul Wagner și armata rusă în regiunea Voronej. Mercenarii Wagner spun că a început oficial războiul civil și acuză faptul că armata lui Putin a declanșat un atac împotriva lor. 

Un imens convoi din cadrul grupului Wagner pare să se îndrepte către Moscova. Vehiculele blindate ale Wagner au fost văzute trecând cu viteză prin regiunea Voronej. Forțele ruse au confirmat că trei dintre elicopterele sale de atac au fost doborâte de Wagner.

Fondatorul grupului de mercenari Wagner a făcut acuzații grave, susținând că comandamentul rus efectuează atacuri letale asupra taberelor luptătorilor săi, deși Armata rusă neagă cu fermitate că ar fi bombardat pozițiile grupului paramilitar. Prigojin a îndemnat la o revoltă împotriva înaltului comandament militar rus, declarând că dispune de o forță de 25.000 de oameni și a solicitat rușilor, în special soldaților, să se alăture mișcării sale.

Guvernatorul regiunii Rostov din Rusia, care se învecinează cu Ucraina, a emis un apel către locuitori să rămână în case. Au fost observate vehicule militare rusești pe străzile din Rostov pe Don și la Moscova, unde măsurile de securitate au fost întărite, în urma afirmațiilor făcute de Evgheni Prigojin, scrie BBC. Imaginile postate pe rețelele de socializare par să arate că trupele Wagner au înconjurat o clădire guvernamentală din Rostov pe Don. Primarul Moscovei a anunțat că au fost implementate măsuri antiteroriste pentru a consolida securitatea în capitala Rusiei. Autostrada M4 a fost închisă la granița dintre regiunile Lipețk și Voronej, conform declarațiilor guvernatorului din Lipețk. Evgheni Prigojin, șeful Wagner, susține că trupele sale au fost atacate de elicoptere pe o autostradă și amenință că va distruge totul în jur.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *