Noutăți

Incendiu la rafinăria Petrobrazi: 3 VICTIME cu arsuri – Un bărbat, adus în București cu elicopterul SMURD – Anunțul OMV după tragedie

Incendiul s-a produs luni după-amiază, în incinta rafinăriei Petrobrazi, de pe raza comunei Brazi, anunță ISU Prahova. Activitatea rafinăriei este oprită pentru următoarele cinci săptămâni, instalațiile fiind în revizie generală, potrivit Realitatea PLUS.

În urma incidentului se degajă fum dens, vizibil din mai multe zone ale Ploieștiului.

Potrivit primelor informații, inițial nu a fost necesară intervenția serviciilor profesioniste pentru situatii de urgență, anunță ISU Prahova. Evenimentul a fost gestionat de personalul specializat din cadrul operatorului economic. 

Ulterior, ISU Prahova a fost solicitat pentru acordarea asistenței medicale de urgență unor persoane implicate în eveniment. Au fost alocate o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD U-TIM și două ambulanțe SAJ, a mai anunțat ISU Prahova. La locul evenimentului s-a deplasat și elicopterul SMURD. 

Este vorba despre trei persoane care ar fi suferit arsuri, potrivit primelor informații. Un bărbat de 59 de ani are arsuri de gradul III-IV, pe aproximativ 65 la sută din suprafaa corpului, iar un alt bărbat de 55 de ani prezintă arsuri de gradul II-III, pe aproximativ 15 la sută din suprafața corpului, potrivit anunțului ISU Prahova. A treia victimă, care prezintă un traumatism la piciorul stâng, a refuzat transportul la spital, potrivit ISU Prahova.

Bărbatul de 59 de ani este transportat cu elicopterul SMURD în Capitală, pentru intervenție la Spitalul Floreasca.

ANUNȚUL OMV PETROM DUPĂ TRAGEDIA DE LA PETROBRAZI

”Astăzi, în jurul orei 15:00, un incendiu a avut loc in cadrul rafinăriei. Incendiul a fost stins. În urma incidentului, trei persoane au necesitat îngrijiri medicale, doua dintre ele fiind transportate la spital. Echipa de răspuns la situații de urgență a companiei a fost mobilizată, a coordonat operațiunile de asistență și este în contact cu toate autoritățile relevante. Menționăm că rafinăria se află în prima săptămână a unui proces de revizie a cărui durată este de șase săptămâni”, se arată într-un comunicat oficial al companiei OMV Petrom.

OMV Petrom a început revizia generală a rafinăriei Petrobrazi din 24 aprilie. Compania a alocat pentru revizie aproximativ 400 de milioane de lei, reprezentând costuri de mentenanță și investiții. Revizia are loc pe parcursul a șase săptămâni, perioadă în care activitatea rafinăriei este oprită.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *