Noutăți

Imagine de ansamblu a pietei utilajelor din România

Poate ati decis ca este timpul sa faceti noi achizitii si aveti nevoie de echipamente grele sau camioane pentru firma dvs. de constructii. Poate ca aveti niste contracte mari in derulare, cresteti sau extindeti capacitatea companiei dvs. sau trebuie doar sa inlocuiti echipamentele actuale. Deci, cum decideti sa cumparati echipamente si camioane si cand sa inchiriati ceea ce aveti nevoie?

Exista avantaje si dezavantaje, atat pentru inchiriere, cat si pentru cumparare, insa este foarte important sa evaluati situatia si capacitatile actuale ale companiei dvs., planurile dvs. de viitor si sa luati in considerare cu atentie care metoda de achizitie a echipamentului va fi cea mai avantajoasa pentru afacerea dvs. si care este, de asemenea, solutia financiara care sa va usureze viata. Noi avem echipamente de constructii de vanzare oferite clientilor in conditii financiare foarte bune. Desigur, costul initial este un factor major in procesul de luare a deciziei, dar nu este singurul – exista mai multe lucruri de luat in considerare cand este timpul sa pregatiti o asemenea achizitie – utilizarea, disponibilitatea echioamentelor, reparatiile implicate si multe altele. Mai jos incercam sa conturam o imagine de ansamblu a unor lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere inainte de a decide cand sa cumparati si cand sa cumpărați  cizme de protecție .

Anunțuri utilaje de construcții  este un concept unic în Romania , care  combină avantajele și beneficiile licitației online cu cea live.  Pe platforma online de promovare , fiecare licitație este organizată ca și un eveniment live fără ca să mai fie nevoie să transportăm utilajele de la sediul vânzătorilor.

Industria de utilaje din România s-a maturizat. Dacă acum 15 ani clienții achiziționau primele utilaje de construcții , acum majoritatea clienților au deja utilaje pe care le înlocuiesc. Dealerii sunt nevoiți să ofere buy-back și să țină utilajele second hand pe stoc. În România clienții caută utilaje fiabile și doresc să obțină cel mai bun raport calitate-preț pentru banii lor.

Toate aceste aspecte coroborate cu transformarea digitală au motivat echipa Utilx să fondeze un nou start-up românesc inovativ: prima platformă de licitații online și ONLive de utilaje. Utilx este un portal complet de anunțuri auto și licitație pentru mașini, căutare utilaje si echipamente din România și  își propune să transforme piața echipamentelor second hand din România, prin digitalizarea procesului de achiziții si vânzări utilaje.

În cadrul acestei platforme, utilajele se vând prin licitații online, însă cu toate detaliile disponibile. Astfel, utilajele sunt verificate de tehnicieni experți, se creează un raport tehnic detaliat, multe poze și video pentru a prezenta starea cât mai exactă a utilajelor.

O strategie adaptată vremurilor

Criza actuală a avut un impact și pe modelul de business Utilx.ro . De la licitațiile Live, adică licitații care se derulează online, însă utilajele sunt disponibile fizic, la locația licitației, compania s-a reinventat. Începând cu luna mai a început organizarea de licitații săptămânale online pentru diverse segmente industriale, cum ar fi cele agricole și de construcții.

Marian consideră important, în astfel de situații de criză, tăria de caracter și claritatea unui lider: ca să gestionezi eficient perioadele de criză ai nevoie să te concentrezi pe punctele tale forte și să asiguri claritate pentru tine și îndrumare pentru cei din jurul tău. Compania lui caută manageri cu spirit antreprenorial pentru mai multe linii de business: de la anunțuri buldo excvator , echipamente , subansamble , piese auto , Service și mentenanță, închirieri, licitația Utilx . Extinderea echipei este un rezultat organic al potențialului de creștere pe care îl are piața de utilaje din România. „Inovația și digitalizarea este parte a procesului de dezvoltare și cheia succesului în industrie, iar schimbările sunt o constantă. Trebuie să ne aliniem la aceste schimbări și să ne focusăm pe atingerea obiectivelor propuse.

Autogrederele sunt folosite pentru crearea unei suprafețe netede și plane după ce buldozerele și-au făcut treaba. Unul dintre elementele cheie care diferențiază grederele de alte echipamente cu întrebuințări similare, precum buldozerele, este precizia cu care pot nivela solul. Acestea sunt prevăzute, ca dotare standard, cu o lamă metalică reglabilă, poziționată între roata din față și cea din spate a echipamentului, dar pot fi echipate și cu accesorii auxiliare precum dinții de scarificare sau lama frontală de buldozer.

Întrucât există o multitudine de modele și mărci de utilaje pe piață, cumpărarea care se potrivește tuturor cerințelor dvs. necesită o atenție deosebită. Înainte de achiziționarea unui autogreder, îndeosebi a unui greder second-hand, va fi nevoie să luați în considerare mai mulți factori importanți. Pentru a vă ajuta să luați cea mai bună decizie, v-am pregătit câteva lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a cumpăra un autogreder sau după o căutare caterpillar .

Tipul de lucrări la care va fi folosit grederul

Deoarece aceste utilaje sunt costisitoare, Bozz trebuie să știți foarte clar ceea veți face cu utilajul, în ce cadru veți lucra cu acesta și cu ce tip de materiale. Diferite tipuri de gredere pot fi utilizate pentru întrebuințări diferite. În general, grederele sunt utilizate pentru realizarea de suprafețe mai netede, de calitate fină, nivelarea solului, pregătirea stratului de suprafață a pământului pentru amplasarea asfaltului deasupra acestuia, îndepărtarea zăpezii și la pregătirea solului pentru turnarea fundației clădirilor.

Prețul echipamentului în comparație cu bugetul disponibil

Fără îndoială, va fi nevoie să țineți cont de prețul autogrederului și bugetul pe care îl aveți pentru această achiziție. UTILX vă aduce o gamă largă de autogredere performante la prețuri competitive, dar înainte de a alege modelul dorit, totuși trebuie să vă asigurați că acesta se încadrează în bugetul dvs. și îndeplinește toate sarcinile pe care doriți să le facă.

Dimensiunile autogrederului

Mărimea grederului va influența tipul activității la care-l veți putea folosi, deoarece dimensiunile se reflectă în manevrabilitatea și capacitatea acestuia. Clasele mai mici de gredere sunt potrivite pentru locuri de muncă în spațiile înguste, dar veți fi nevoit să faceți mai multe manevre pentru a putea nivela solul din cauză că dimensiunea lamei va fi de asemenea mai îngustă. Autogrederele mari sunt echipate în mod corespunzător cu lame de dimensiuni considerabile, ceea ce înseamnă că pot îmbunătăți eficiența acoperind mai mult teren într-o singură trecere peste sol. Cu toate acestea, grederele mai mari sunt uneori mai dificil de manevrat și consumă de obicei mai mult combustibil. Țineți cont de aplicația specifică atunci când comparați modelele de gredere pentru a vă asigura că ați ales echipamentul potrivit pentru munca dvs.

Puterea motorului

Un alt lucru pe care trebuie să îl luați în considerare înainte de a cumpăra un anumit model de auto greder este puterea motorului său. Aceasta vă va indica pentru ce aplicații buzzy poate fi folosit și cât de mult vă va costa. Majoritatea grederelor care se regăsesc astăzi pe piață sunt echipate cu motoare care asigură o putere cuprinsă între 100-250 cai putere.

Noi sau second-hand

Alegerea între a achiziționa un autogreder nou sau unul second-hand se rezumă la caracteristicile pe care doriți să le aibă, tehnologia utilizată, prețul și starea în care se află si rezultă după o atentă căutare auto . Când cumpărați un greder nou, cel mai probabil veți scoate mai mulți bani din buzunar la început, dar veți putea decide ce opțiuni veți adăuga pentru a vă asigura că utilajul satisface nevoile muncii dvs. De asemenea, veți avea acces la tehnologii mai noi, precum și o garanție mai mare oferită de dealer sau producător.

Pe de altă parte, alegerea unui utilaj de constructii second-hand vă poate ajuta să economisiți foarte mulți bani la început, iar, având o mulțime de gredere SH disponibile pe piață, cu siguranță veți putea găsi un model care să se preteze pentru munca dvs. Ceea ce trebuie să luați în calcul dacă alegeți un greder second-hand sunt costurile de mentenanță și starea generală de funcționare a utilajului.

Cel mai indicat ar fi să realizați o inspecție vizuală a utilajului înainte să-l cumpărați și să fiți atent la orice semne de uzură sau operare necorespunzătoare. Verificați dacă grederul are urme de rugină, fisuri, scurgeri sau orice alte imperfecțiuni aparent mici, care ar putea duce la probleme majore în timp. Asigurați-vă că anvelopele sunt în stare bună, cu o uzură minimă.

Afacerile din domeniul exploatarilor miniere si nu numai sunt deosebit de importante pentru economia unei tari. Cel care lucreaza in domeniul exploatarii resurselor din carierele montane au nevoie de utilaje performante rezistente si profitabile pentru a functiona cat mai bine. Oferta de utilaje cariera de vanzare din partea noastra vine tocmai in intampinarea nevoilor celor care detin astfel de exploatari, a caror activitate poate fi eficientizata cat mai bine cu ajutorul unor utilaje performante. In oferta noastra se gasesc numeroase utilaje cu performante ridicate provenite de la producatori de renume in domeniu, acestea fiind insotite de garantia legala.

Cum iei decizia cumpararii unui utilaj cariera de vanzare ?

Decizia de a cumpara un utilaj de mare capacitate precum acesta poate fi luata abia in urma analizei detaliate a tuturor factorilor implicati. Orice companie face calcule privind investitiile si profiturile inregistrate, astfel incat sa isi poata planifica pe termen lung achizitiile de utilaje grele de mare capacitate. Se pune si problema de a cumpara sau a nu cumpara un astfel de utilaj sau de a il inchiria de la o alta companie pe termen mediu sau lung. Daca ne gandim la costurile de intretinere, decizia inchirierii unor asemenea utilaje este una importanta, care trebuie luata in considerare. Insa pentru o companie care doreste sa cumpere utilaje de constructii sau de cariera , pentru a-l folosi multi ani de zile, investitia nu este una deloc mare, deoarece ea se va amortiza intr-un in timp relativ scurt datorita volumului mare al exploatarii efectuate in acea cariera. Bineinteles, un asemenea utilaj cariera de vanzare implica si costuri de intretinere si necesita achizitia unor consumabile ce au un pret destul de mare.

Sectorul constructiilor in tara noastra a inregistrat un avans foarte mare in ultimii 10 ani. Dupa criza din 2008, dezvoltatorii imobiliari si companiile private au construit tot mai mult, in special in jurul marilor orase, iar in dotarea lor s-au aflat mereu echipamente de constructii de calitate. Daca priviti de exemplu in jurul Bucurestiului, veti vedea peste tot anunțuri gratuite postate si birouri de vanzari echipamente de constructii aflate pe acel santiere si muncitori care lucreaza de dimineata pana seara pentru a duce la bun sfarsit proiectele respective. O firmă de constructii care se respecta incearca sa optimizeze cat mai mult costurile activitatii proprii si poate reflecta aceasta eficientizare in costul unei constructii vandute de ei.

La noi apeleaza numerosi dezvoltatori imobiliari care postează anunțuri imobiliare , deoarece multi dintre ei inteleg ca numai investitiile bine facute in acest domeniu ii pot ajuta sa se dezvolte mai mult. De exemplu, sunt dezvoltatori care au pornit de la o activitate mica, cu echipamente de constructii proprii si care construiau doar locuinte individuale de mici dimensiuni. Ulterior, acestia au ajuns sa construiasca foarte multe ansambluri rezidentiale compuse din zeci de blocuri care numara practic sute sau chiar mii de apartamente. In acest context este firesc sa apeleze la departamentul nostru de vanzari echipamente de constructii pentru ca incearca isi mareasca cifra de afaceri si sa construiasca tot mai mult pentru a avea profituri din ce in ce mai mari.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *