Noutăți

Ieșean amendat cu 7.500 de lei pentru un service auto clandestin, păsuit în instanță pentru că e „prea sărac”

Un ieșean care și-a amenajat clandestin un service auto a fost amendat de Garda de Mediu cu 7.500 de lei în urma sesizărilor făcute de vecini.

Bărbatul care își desfășura activitatea ilegală avea depozitate în service numeroase elemente de caroserie provenite de la autoturisme, piese din plastic, substanțe chimice și ulei uzat de motor.

În urma verificărilor efectuate la service-ul clandestin, Garda de Mediu Iași menționeaă că proprietarul serviceului neautorizat a avut anterior un contract pentru gestionarea deșeurilor periculoase, de la momentul controlului nu a putut prezenta decât contractul standard cu Salubris, pentru deșeurile obișnuite. Prin urmare, acesta a fost amendat cu 7.500 lei.

Bărbatul a constesta la Judecătoria Iași amenda primită de la Garda de Mediu și a cerut clemență magistraților. Mai mult, el invocat faptul că procesul-verbal a fost încheiat la sediul Gărzii de Mediu fără a se consemna mențiunile sale, scrie ziaruldeiasi.ro.

Totodată, proprietarul service-ului a cerut judecătorilor ca sancțiunea amenzii să fie înlocuită cu avertismentul invocând faptul că are doi copii în întreținere, unul dintre ei suferind de autism, nu are un venit stabil și i-ar fi greu să plătească o amendă atât de mare.

Instanța a analizat constestația bărbatului șidecis că procesul-verbal este întocmit conform. Spre nemulțumirea comisarilor Gărzii de Mediu, magistrații au hotărât ca bărbatul să nu plătească amenda de 7.500 de lei, ci să primească doar un avertisment. Garda de Mediu a făcut apel.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *