Noutăți

HUB la Satu Mare pentru mentenanța armamentului folosit în războiul din Ucraina, deschis, în aprilie, de Rheinmetall

Producătorul german de armament Rheinmetall construieşte un hub logistic şi de întreţinere a echipamentelor militare la Satu Mare, în România, ce ar urma să fie dat în folosinţă în luna aprilie pentru a asigura service-ul armelor folosite în războiul din Ucraina, relatează Ukrainska Pravda.

Anunțul a fost făcut duminică de compania germană. Hub-ul de service ar trebui să joace un rol central în menţinerea pregătirii operaţionale a sistemelor de luptă occidentale folosite în Ucraina şi în asigurarea disponibilităţii sprijinului logistic”, potrivit Rheinmetall.

Hub-ul va fi situat în apropierea graniţei cu Ucraina și va asigura service pentru obuziere autopropulsate, tancuri Leopard 2 şi Challenger, vehicule de luptă pentru infanterie Marder, vehicule blindate de transport Fuchs şi camioane militare.

„Este o preocupare cheie pentru noi, la Rheinmetall, să oferim forţelor NATO şi Ucrainei cel mai bun sprijin posibil”, a transmis directorul general Armin Papperger într-un comunicat de presă.

Rheinmetall a înfiinţat un centru similar în Lituania, în iunie 2022, pentru a oferi sprijin pentru vehiculele NATO din statele baltice.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *