Noutăți

HAOS pe calea ferată! Călători blocați cu orele pe ruta Constanța-București: Întârzieri de peste 60 de minute – Motivul este uluitor

Circulaţia a 13 trenuri de pe ruta Constanţa – Bucureşti au înregistrat marţi întârzieri de până la 65 de minute faţă de graficul normal de circulaţie, din cauza unor cabluri feroviare rupte de lucrătorii Primăriei Valu lui Traian, a anunţat CFR SA.

”Cablurile de semnalizare feroviară au fost rupte sau secționale astăzi, în jurul orei 11.30, între stațiile Valu lui Traian-Basarabi, de către angajații Primăriei Valu lui Traian, care executau lucrări în proximitatea căii ferate. Din cauza acestui deranjament, circulația a 13 trenuri de pe ruta Constanța – București s-a desfășurat în condiții speciale, cu îndrumarea trenurilor pe intervalul de stații respectiv, de către personalul feroviar, prezent pe teren, fiind înregistrate întârzieri de 5, până la 65 de minute, față de graficul normal de circulație.

Echipele feroviare de interventie ale SRCF Constanța lucrează și la această oră pentru înlocuirea/repararea cablurilor rupte/secționate în zona Valul lui Traian – Basarabi, astfel încât circulația trenurilor să se reia în condiții normale de trafic.

Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar depune toate eforturile necesare pentru remedierea deranjamentului și restabilirea circulației conform orelor din Mersul Trenurilor”, a transmis CFR SA într-un comunicat de presă.

Dintre cele mai mari întârzieri față de grafic, pe magistrala M800, ruta spre Constanța au avut trenurile R 8001 – 65 de minute, IC 538 – 61 de minute. Pe ruta inversă, Constanța-București,  întârzierile au fost mai mici, de cel mult 14 minute, potrivit informațiilor Club Feroviar.

Potrivit informațiilor obținute de Club Feroviar, o altă cauză a întârzierilor ar fi și faptul că CFR a pus pentru tracțiune o locomotivă limitată la 100 km/oră, pe Magistrala 800 București-Constanța viteza fiind de până la 160 km/oră.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *